Lia îl iubeşte pe Mickey

9 Apr 2013 by

De seara până dimineaţa, ar sta să îi vadă pe Mickey şi pe prietenii lui din Clubul lui Mickey Mouse. Şi de câte ori dispare de pe canalul TV, se uită lung la tipii ăia ciudaţi, în salopete albastre, pe care sigur nu-i înţelege. Şi când nu apare Mickey, se supără.

Îi place mult de Minnie, în special papuceii lui Minnie îi plac foarte tare. De ziua Irinei am comandat un sticker mare, cu Mickey şi Minnie îmbrăţişaţi, pe care îl mângâie ori de câte ori mergem la culcare. E lipit chiar lângă patul ei, deasupra, să-l poată vedea. Spre norocul meu, Minnie are ochii închişi şi ăsta e pretextul perfect pentru a-i spune şşşşş! Doarme Minnie şi o trezim.

În pat cu Lia dorm: Mimi, Mickey, Doi Mimi, Kiki şi Miau. Adică Mickey adus de mama din ţări străine, Minnie cadou de la colega mea Ana, foarte aproape de ziua când am descoperit că o iubeşte pe Mimi.

Doi Mimi e primită cadou de la Odi. O mai avem pe Mimi cântăreaţa, dar aceea e prea mare ca să stea în pat. Miau e nimeni alta decât Marie din Pisicile aristocrate, iar Kiki, n-o să ghiciţi în veci, Kiki e Tigrul din Winnie the Pooh.

Mai avem set de tacâmuri, castronaşe şi farfurioare cu Mickey şi Minnie, iar de ziua ei, desigur, vom petrece tot cu Minnie.

Când în urmă cu câteva săptămâni am văzut că amicii de la DeAgostini scot o colecţie de cărţi şi dvd-uri cu Clubul lui Mickey Mouse, mai că n-am sărit într-un picior.

Am cumpărat cu bucurie primul volum şi apoi am făcut ochii mari când am auzit că mai urmează alte 44 de cărţi. Cartea cu Mickey e tocită, la propriu, o ia după ea în toate camerele şi cere să i-o citim suficient de des, încât deja să o cunoaştem pe de rost. Dar nu-i nimic, ei îi place. Mai rupe din când în când câte o pagină, e drept, deşi cartonate coperţile, cartea în sine are foi subţiri, numai bune de rupt de mânuţele mici. Semn că poate e prea devreme. Dar dacă ea îl iubeşte pe Mickey… Recent l-am surprins pe Laur povestind poante din Winnie the Pooh, pe la miezul nopţii. Şi când nu găseşte ceva strigă O’Toodles. Da. E frumos la noi acasă. În maşină mi se cântă “este clubul lui Mickey!” pe două voci.

Irina: Este clubul lui…

Lia: Mickey!

Irina: Ne distrăm şi învăţăm, hai la clubul lui …

Lia: Mickey!

Aaaaaaaa Misca, Musca, Mickeymouse.

Aşa că, de ziua dânsei, Lia a primit un abonament la colecţia cu Mickey.

Şi dacă aveţi fani pe acasă, poate vă place şi dumneavoastră un astfel de abonament, pe termen lung (şi e luuung) iese mai ieftin.

 

4 Comments

  1. Carmen Radut

    parca ai descris-o pe Maia, stiu pe de rost toate cartile de la DeAgostini aparute pana acum, ea le recunoaste, cumva, pe fiecare, dupa subiect, si imi zice ca vrea sa o citim pe cea cu “casa” sau cu “cinciu” sau cu “pate” (in fata/in spate). Iar din cauza dvd-urilor pe care are o placere deosebita sa le bage si sa le scoata din dvd-rom tocmai a stricat laptopul aseara, de am stat pana la 3 dimineata sa il repar
    de, ce nu facem noi sa ne tinem copii happy 🙂

  2. nicoletag

    Pe http://www.vivre.ro sunt azi la vanzare canute, rame foto, ceasuri si alte chestii dragalase cu Minnie, Mickey si cu Winnie. Poate-ti arunci un ochi.

Privacy Policy