Lia la opt luni

4 Dec 2011 by

În seara asta, la 22.55, Lia împlinește opt luni.

Nu stă în fund decât dacă o pun între perne sau în scaunul de masă. Nici nu se ridică în picioare singură, dar, cu puțin ajutor, se proptește pe tălpițe cu toată puterea mușchilor ei de bebe. Apoi se leagănă pe picioruțe, veselă nevoie mare că a reușit să se țină aproape dreaptă. Lumea se vede altfel de la înălțime.

Mănâncă bine, lălăie toată ziua, știe că o cheamă Lia, întoarce capul dacă o strig și e foarte veselă când o vede pe Irina. Când Laur o ia în brațe, se lipește cu totul de el, ai zice că dă să se scufunde, să-i intre în pielea obrazului, așa de aproape se duce.

Am început să plec puțin câte puțin. O las ba cu bunica, ba cu nașa, ba cu nana, ba cu soră-mea, o las și tot plec, mă duc după diverse treburi și nu știu cui îi e mai greu, ei sau mie sau celor ce rămân s-o aline.

Am intrat, cred, în perioada fricii de abandon (separation anxiety), de-aia plânge foarte rău de câte ori o pun la culcare. Mă tot întorc s-o liniștesc, dar nu reușesc mereu s-o calmez, decât după încă o tură prin casă, la fereastra de unde ne uităm la felinare, apoi un vals scurt prin cameră și încă o repriză de steluțe pe tavan, de la Mama Gâscă, fără număr, fără număr, fără număr. Dar sunt și seri când o pun în pat și adoarme pur și simplu, se-ntoarce pe o parte și dusă e în lumea viselor.

Al treilea dinte a ieșit foarte greu. Abia dacă se vede o linie albă pe gingie după multe zile de când îl așteptăm. Dar al patrulea nici nu știu când a răsărit, l-am observat întâmplător acum două seri, după baie. Nici n-am realizat că asta o deranjează, am zis mereu că plânge de teamă că o abandonez în pat. Zu mi-a împrumutat o carte grozavă, se cheamă Bed Timing și explică frumos ce gândesc, ce înțeleg și ce simt bebelușii. Nu-mi dau seama cum au aflat ei lucrurile astea, dar e bine măcar să ai iluzia că pricepi ce le trece prin căpșoarele frumoase.

Progrese: 3 mese solide pe zi (nimic în mod special, unele alimente sunt acceptate mai ușor, altele refuzate cu îndârjire – în special iaurtul). Unele nopți dormite șnur (șnur=de la 8/9 seara până pe la 4/5 dimineața). Aruncă jucăriile, le trece dintr-o mână într-alta, bate în masă cu lingurița, are preferințe clare pentru anumite jucării (în special cele de trei ori mai mari decât ea) și caută din priviri curcubeul (avem noroc de zile frumoase și însorite, deci încă se văd curcubee pe pereții camerei de zi). Dă să se târască, dar nu-i iese. Stăpânește, în schimb, rostogolirile.

E frumoasă. E bună. E veselă. E în continuare Lia Bucuria. Ne pregătim de primul ei Crăciun. În scrisoarea pentru Moș, Irina a cerut “niște hăinuțe de iarnă pentru Lia”. Nu știu ce i-a venit, haine are suficiente, la fel și jucării. Va avea și Lia un cadou sub brad.

Related Posts

Share This

10 Comments

 1. Paula

  Stii de ce ma enerveaza parintii cu mai mult de un copil? Ca atunci cand vad relatia dintre frati, aproape ca imi vine sa mai fac unul. Cum sa ii ceri Mosului haine pentru surioara? E minunata Irina, felicitari!

 2. Andreea

  Da, 8! La mai multe! Cu sanatate! Aseara imi iesise si decembrie la numaratoare … ca stiu claaaar ca-i aprilie! :))

  Sa creasca la fel de frumos surorile!

 3. Irina, primele 9 luni sunt floare la ureche pe linga restul, in lume….adica incepand de la 0 incolo….la multi ani si o relatie calduroasa cu Mos Craciun cat mai mult timp

 4. PS: Era vorba de Lia, nu de Irina, in conceptul de mai inainte…..la multi ani este pentru amindoua..:)

 5. PS1: Si o relatie calduroasa cu Mosu’ asa, pentru toata lumea….

 6. Sa va traiasca! Sa creasca mare!
  E atat de frumoasa!!!

 7. imi place la nebunie cum suna lia bucuria 🙂 la multi ani, lia bucuria

 8. ady

  doamne, ce privire are! zici ca e cu cel putin cativa ani mai mare si-ti arunca un raspuns d-ala format dintr-o privire ce te da pe spate.
  pe mine m-a dat pe spate.
  sa va traiasca, amandoua si sarbatori frumoase s-aveti.

  ps. la multi ani de ziua numelui, cu mare intarziere. am fost plecata intr-un loc fara computere si net.

 9. sa iti traiasca amandoua minunile!

Privacy Policy