Lia la șase ani

7 Apr 2017 by

Dragă Lia, 

Pe 2 aprilie, Sissy a hotărât că veți dormi iar împreună în camera ei. Te-a luat seara cu tot cu păturică și pernă (tu dormeai liniștită) și te-a pus în patul de jos. Nu știu cum s-a întâmplat asta, dacă te-a dus în brațe, sau te-a trezit și te-a ținut de mână pe drum, să nu te împiedici, buimacă de somn fiind, cert e că pe 3 aprilie dimineața, Sissy a hotărât că ești prea bolnavă să te duci la grădi. Câteodată, Irina are impresia că e la butoane. Eu o mai las să-și închipuie că are putere, face bine la moral. 

Tu, Lioară, aveai o tuse școlărească, destul de rea, care se manifesta doar noaptea și o ținuse trează pe Sora cea Mare. Sau cel puțin așa a motivat ea. Ai fost de acord, ești de părere că școala durează cam mult și ți-e prea dor de mine, așa că ai stat acasă cu bucurie. Asta mi-a încurcat un pic socotelile, că nu terminasem chiar toate pregătirile pentru ziua ta.

De-aia pe 4 dimineața, când te-ai trezit, ai observat că ai doar un singur balon* și ți-ai adus aminte că Sissy a avut mai multe de ziua ei, că nici felicitare muzicală nu te aștepta pe masă lângă clătite cu ochișori și zâmbete, cum s-a întâmplat în ianuarie, ba mai mult, uitasem să pun una din ghirlandele decorative deasupra ușii de la grădină. 

Dar tu ești un copil așa de bun și de drăguț, că nu te-ai supărat pe mine. 

Ai spus : It’s ok, mom, everybody makes mistakes! și ai plecat la grădi, mândră de insigna pe care scria Birthday Girl. Pe aia n-o uitasem. 

Lia, ai avut o petrecere foarte frumoasă. Am venit la școală cu multe baloane colorate, așa cum ai avut în fiecare an de ziua ta. Ți-am pregătit și cadouri și felicitare. Una de la mine, una de la tati.

Tati a vrut să îți cumpărăm o felicitare cu Star Wars, cu sunete din film. Îți place foarte tare seria asta și te uiți cu plăcere la filme. Anul trecut l-ai primit pe BB8 și încă ne boscorodește când trecem pe lângă el. Dar eu am găsit altă felicitare, mai frumoasă, în culorile tale preferate, presărată cu sori și stele, care spunea că arunci asupra lumii ăsteia o lumină specială. Și chiar așa e. De-aia n-am putut rezista și am luat-o și pe aia.

Îți plac foarte mult felicitările, te bucuri de ele și le păstrezi cu grijă, în special pe cele muzicale. Te-ai bucurat când ai primit de la Nunu și Nana un card de ziua ta, l-ai pus lângă cele de anul trecut. 

Au venit la noi prietenele tale cele mai apropiate, ați dansat și ați cântat în gura mare, v-a plăcut tot ce am pus pe masă și ai primit o mulțime de cadouri. Trolli, puzzle-uri, păpuși, carnețele, coronițe, bentițe… Ai fost fericită de ziua ta. Nu e o excepție de la regulă, tu ești veselă și bună și știi să împarți tot ce ai și o faci cu bucurie. Doar tortul nu a fost chiar așa grozav, pentru că deși l-am făcut cu toată dragostea, n-a fost suficient de dulce pentru invitatele tale. Au crezut că e doar pâine colorată în loc de blat. Și m-am necăjit, Lioară, până mi-am dat seama că nu copiii greșesc și nici eu n-am greșit, pur și simplu, ce consideră ei pâine, noi considerăm că e tort. Așa de dulce e pâinea în magazinele de pe aici. Nu-i nimic. Tu ai fost fericită și ai mâncat și un pic de mov și-apoi iar v-ați dus și-ați dansat și-ați scotocit în goodiebags și v-ați pus unghii false pictate cu imagini din Finding Dory (aveai vreo trei pe coate, Lioară, numai tu știi de ce) și s-a spart gașca pe la șapte și ceva. A fost o petrecere pe cinste. 

Sunt tare mândră de fetița care devii. Sper să fii mereu la fel de luminoasă și de hotărâtă și să-mi dai voie, mai încolo, când ai să mai crești, să te ajut să găsești soluții când n-o să știi încotro s-o iei. 

Și-acum să las aici câteva mulțumesc-uri pe care poate n-apuc mereu să le spun când te grăbesc, să nu întârziem la școală:

Mulțumesc, dragă Lia, pentru toate dățile în care mă privești cu steluțe în ochi și-mi zici “My beautiful, beautiful mommy”. Pentru toate îmbrățișările și mângâierile, când vezi că nu mi-e bine, ori pur și simplu ți-e drag de mine. Pentru toate momentele în care îmi spui că ți-a fost dor de mine. Pentru toate după-amiezele când bucătărim împreună. Pentru toate farfuriile pe care le duci de bunăvoie la bucătărie. Pentru înțelepciunea cu care observi ce se întâmplă în jurul tău. 

Te iubim, să ne ierți dacă uneori ridicăm glasul ori poate nu mai citim și a patra poveste. Și să știi că nimeni nu spune Scufița Roșie așa de frumos ca tine. 

Drag, 

Mama

Alte capitole din Cartea Vieții Tale

1,

2,

3 lipsește.  Bănuiesc că lipsește pentru că atunci de ziua ta, tati a venit din Canada pentru doar câteva zile și am fost mult prea ocupați.  

Dar aici e o poza de la ziua ta de atunci.

4

5 

 

* Anul ăsta ai avut balon cu Poppy, l-ai iubit foarte tare, când l-ai văzut ai zis “Oh My Gosh” – e anul “Oh, My Gosh”, Lioară. 

Related Posts

Share This

8 Comments

 1. La multi ani, draga Lia!
  Sa fii inconjurata mereu de zambete, sclipici si voie buna :).

 2. Daniela

  La multi ani, Lia!
  Mara (6 ani) si Daniela

 3. Rezia

  La mulți ani, toți fericiți!

 4. Daniela

  La multi ani sanatosi si frumosi Lia!

 5. Cristina

  La multi ani Lia!Sa fii sanatoasa si fericita ca acum!

 6. Dana

  La multi ani ,Lia!

 7. Maria Cristina Bucur

  La multi ani, Lia si MamaLiei!

 8. LIV

  La mulți ani, Lia! N-am uitat gustul covrigului pe care l-ai împărțit cu mine, în ziua aceea de rămas-bun! Să crești mare, norocoasă și frumoasă!

Privacy Policy