Lia la zece luni

4 Feb 2012 by

De la 9 la 10 luni, Lia a fost foarte bolnavă. Boala a debutat pe 8 ianuarie și s-a întins cale de trei săptămâni. A început cu tuse cu expectorații, din senin, a continuat cu câteva zile de febră uriașă (40.2) și s-a încheiat cu bube roz pe torace. Verdict: Roseola Infantum. Ce a învățat Lia în aceste trei săptămâni: Să respire pe gură. Să înghită medicamente. Să nu se mai sperie de termometru.

Tot în această perioadă, în ciuda faptului că a intrat la apă, s-a ridicat în picioare și a început să meargă. Cu pași de uriaș, uneori țopăind, dar nu-i trebuie decât să simtă pământul sub picioare, și-ncepe să se miște. Stăpânește bin mersul de-a bușilea și statul în fund. Uită mereu să-și tragă piciorul de sub ea și ajunge în poziții de echilibru ciudat, care nu par s-o afecteze. Se trezește gângurind. Adoarme tot cu dificultate și a renunțat deja la unul din cele 3 somnuri de peste zi, mereu altul.Trage de cabluri, o atrag telecomenzile, butoanele, firele, prizele. A reușit să dărâme veioza de deasupra măsuței de înfășat și a făcut și primul ei cucui.

E minunată când râde. E numai bună de strâns în brațe. E frumoasă și bună. De o săptămână încercăm să o obișnuim cu bona. Mă simt ca Lyra din Golden Compass, când voiau să i-l ia pe Pan. Cam așa:

Altfel, sunt toate bune. A început să mănânce, se joacă și crește.

Related Posts

Share This

11 Comments

 1. ceska777

  A mai trecut o luna? Cand? Frumoase progrese.

 2. 🙂 Imi pare rau ca ati avut de furca cu Roseola, dar ma bucur ca ati depasit cu bine aceasta etapa. La multe luni inainte!

 3. Andreea

  La mai mare, Lia! Si mai bine!

 4. Of. La multi ani, Lia! Abia astept sa te strang in brate, sa stii 🙂 .

 5. Cristina

  La cat mai multe luni, cu multa, multa sanatate!

 6. Dragele de voi – stim cum e ca pe cand va spuneam despre tuse, ne-a gratulat si pe noi roseola. Haios a fost ca aveam diagnosticul cand am chemat doctorita dar ne-a spus ca desi confirma nu poate sa il inregistreze ca atare ca nu au posibilitatea de a testa virusul herpes 6-7 in laborator. Mai putin haios e ca am ramas cu o traheita trenanta si tusea aferenta. Aiuristica boala asta, desi pe cand apar bubitele e cam pe duca. Andrei face 11 luni miercuri, asa ca au cam facut-o la varsta similara.

  Pupam Lia mica si zambitoare si va dorim ce e mai bun si bland pe lume!

 7. ana

  la multi ani, pretty! si sa fii sanatoasa!:)

 8. Luna asta va fi mai buna! Pup fete frumoase si duuulci ca niste briose! si La multi ani,Lia!:*

 9. La multi ani, Lia-cu-ochi-sclipitori!

Privacy Policy