Life saving apps
Sunt o mamă cu iphone, recunosc. După cum recunosc şi că dacă aş fi avut mai mulţi bani, aş fi fost o mamă cu Samsung Galaxy. Mi-a zis mie inginerul că e mai bun Samsung, dar ne întindem şi noi cât ne e plapuma.
Am, deci, un iphone 4, nu e chiar ultimul răcnet, dar îşi face treaba. Instalez pe el tot felul de prostii de aplicaţii, fără de care mi se pare mie că viaţa nu e la fel de uşoară. Am jocuri pentru copii, am un instrument de chemat taxiuri, am remindere şi alarme de tot felul, am un aparat foto bunicel şi un program de editare, sunt, cum s-ar zice, cu gadget-urile la zi.
Ieri am instalat Lecţia de prim ajutor – o aplicaţie despre care am publicat deja un articol aici pe blog. Dar am vrut să vă spun şi părerea mea personală, mai ales că Radu, un amic, mi-a atras atenţia că în alte ţări, cum ar fi în Statele Unite, dacă vezi un om întins pe jos, te apuci să faci compresii toracice numai dacă ai card de life saver, altfel suni matale la nainoanoan şi aştepţi să vină personalul calificat. Nu de alta, dar rişti să te pomeneşti cu un proces de toată frumuseţea, în caz că victima consideră că ai strâns-o cam tare la Heimlich. Da, SUA, ţara tuturor posibilităţilor.
Dar noi nu suntem în SUA, suntem (hellas!) încă în Românica şi atunci trebuie să ştim ce să facem.
De aceea eu vă recomand să vă instalaţi aplicaţia pe telefoanele deştepte şi să parcurgeţi informaţiile măcar o dată, în circumstanţe nepanicoase, cu capul limpede, la rece. Sunt acolo sfaturi pentru mai multe tipuri de prim ajutor, cu capitole speciale pentru primul ajutor acordat copiilor. E bine să ştiţi ce e de făcut în caz că ăla micu a pus mâna pe sticla de înălbitor şi a luat o duşcă, ori, ferească Sfântul, a înghiţit o piesă de lego sau s-a înecat cu o bucată de măr.
Aici e pentru android.
Aici e pentru iphone
Eu am stat şi le-am studiat, nu zic că le ştiu pe de rost, dar acum ştiu că dacă se întâmplă, după ce sun la 112, pot face ceva.
Mai mult, pentru fiecare aplicaţie descărcată, ING donează către SMURD suma de 1 euro pentru fiecare descarcăre a aplicaţiei de prim ajutor din Google Play şi App Store.
Nu ştiu dacă ştiţi de toxapel, e bine măcar să aveţi idee că există această linie telefonică de urgenţă pentru copiii care au ingerat substanţe chimice.
Sănătate, că-i mai bună decât toate!
de altfel nu ar strica nimanui sa ia parte la niste cursuri de prim ajutor facute ca la carte (si nu la pacaleala care ni s-a servit noua candva la o scoala de soferi) 🙂 de unde se pot deprinde practic anumite manevre
aplicatiile pt smarphone sunt utile in conditiile in care doresti sa-ti reamintesti diverse… 🙂
Eu am un Galaxy S3 🙂 Bune aplicatiile astea dar numai daca le studiezi din timp…ca in momentele alea de agitatie poti sa ai ce tehnica vrei ca adrenalina preia controlul..
Eu n-am nici din ala nici din celalalt. Am un telefon obisnuit si-atata tot. Iar acum e prima oara cand imi doresc un iphone sau ceva asemanator ca sa descarc aplicatia de care spui. Si totusi, fara tehnica moderna, nu pot parcurge de nicaieri informatiile cu pricina?
ba da cum sa nu la lectiadeprimajutor.ro
Norocoasa de mine, multumesc!