Lista Irinei

1 Mar 2016 by

Așa cum am promis, iată lista (aproape completă) cu cărțile din Biblioteca Irinei. Vom reveni cu Biblioteca Liei.

Vă reamintesc, Irina are 11 ani și este o cititoare de cursă lungă.

Cărți in limba romană:

[Download not found]

Cărți in limba engleză:

[Download not found]

Așteptăm și titlurile voastre, dacă aveți ceva în plus care credeți că merită să traverseze oceanul.

5 Comments

  1. Adela

    Am si eu citeva sugestii de carti- baiatul cel mare are 10 ani si e un cititor pasionat- Charlotte’s web, citeva din cartile lui Louis Sachar-Holes, There is a boy in the girls’ bathroom, An incredible adventure( aceasta e o colectie de4 carti cu aceleasi personaje, dar cu aventuri separate), Harry Potter, Percy JAckson.
    Baietii mei s-au nascut aici in Canada si am incercat din rasputeri sa ii invatam romaneste.LA scoala ni s-a spus continuu sa vorbim cu ei in limba noastra, sotul le-a pus filme in limba romana si le-am citit copiilor cind erau mici doar in romaneste. Dupa ce au ajuns la scoala au inceput sa citeasca in engleaza si sa vorbeasca intre ei mult in engleza, dar cu noi vorbesc tot in limba romana. Au mers la daycare de la 1.5 ani, au prieteni canadieni, vorbim romaneste doar acasa…totusi inteleg si vorbesc romaneste (incorect gramatical uneori sau cu dezacorduri vizibile), dar pot fi intelesi de bunici si verisori.
    Cred ca Lia trece printr-o etapa in care inmagazineaza un vocabular bogat in engleza, peste o vreme vei vedea ca limbile se vor separa din nou…daca veti continua sa ii vorbiti romaneste si sa ii cititi in limba romana. Succes!

    • Ada

      Multumesc frumos! Harry Potter, Narnia, Jules Verne si inca vreo cateva zeci de carti le are pe kindle. Aceasta este doar lista cu cartile care exista fizic in biblioteca. Charlotte’s Web o are in romana. Sper ca Lia n-o sa piarda romana.

      • Adela

        Inca ceva- aici,in Canada, de la biblioteca poti lua si 10 carti daca vrei- puteti merge la biblioteca din apropiere si sa isi ia multe carti , citeste cit vrea si dupa aceea decideti daca e vreuna care merita sa fie si in biblioteca voastra. Asa impacam si feeling-ul de carte pe hirtie si dorinta de a nu cumpara cumva vreo carte care va sta trista pe un raft…baietii mei nu citesc prea mult pe kindle, cel mare a descoperit si el mirosul cartilor noi:)
        Noi facem vizite dese la biblioteca “municipala”:)si isi iau amindoi o sacosa de carti pe care le citim impreuna sau le citesc singuri.

        • Ada

          Da, suntem si noi abonate la doua biblioteci, mergem tot la doua saptamani.

  2. Aurelia

    Iordan Chimet – Inchide ochii si vei vedea orasul, Editura Asociatiei de Stiinte Cognitive din Romania (ASCR).
    Tot de la ei am luat Lumea Povestilor, de Ion Vlasiu.

Privacy Policy