Little London Pipera

18 Jun 2013 by

SONY DSCDacă locuiți în Pipera, aveți un copil de vârstă școlară și încă nu l-ați înscris la școală, dacă sistemul de educație de stat vă sperie (și dacă nu vă sperie, ar trebui să mai citiți pe aici articolele despre medalii) atunci acest articol este pentru dumneavoastră.

Prietenii prietenilor mei sunt si prietenii mei. Informaţiile din acest articol mi-au parvenit prin intermediul prietenei mele Mădălina Uceanu. Nu am fost personal acolo, dar din ce am citit pe site am fost încântată şi mi se pare că merită să dau informaţiile mai departe, poate vă sunt de folos. E vorba despre o şcoală particulară numită  Little London Pipera  care funcționează după un sistem bilingv de predare: programă românească și sistem internațional. Curriculum-ul este orientat atât către însușirea cunoștințelor necesare, cât și către dezvoltarea personală, socială și emoțională a elevilor săi. Little London Pipera School pune accent pe dezvoltarea obiectivelor personale și pasiunilor fiecărui copil.
Școala oferă spații generoase și flexibile, în care elevii sunt constant implicați în proiectele educaționale – au posibilitatea să inițieze activități, să experimenteze și să-și antreneze curiozitatea și creativitatea.

ŞCOALA PRIMARĂ este amplasată pe str. Iancu Nicolae la nr. 65, într-o cladire de  2700 mp interior, care permite scoala Little London Pipera - sala de clasacompartimentarea în funcţie de cerinţele şcolii si care include : 20 săli de clasă destinate ciclului primar, bibliotecă/laborator de stiinţe, sală de arte/sală de sport , sală de proiecţii/atelier fotografie, săli de consiliere,  sală de mese, vestiare şi grupuri sanitare pentru elevi pe nivel, recepţie,  cancelarie, spații administrative, inclusiv cabinet medical. La exterior, spaţiul adiacent şcolii, 1300 mp este utilizat pentru activităţi practice (locuri de joacă și activități sportive). De asemenea, 2000 mp au ca destinație locuri de parcare.

BAZA SPORTIVĂ a școlii: teren de sport 200 mp cu suprafață de gazon sintetic și multifunctional: tenis, baschet, mini-fotbal, sală de sport interioară. La aceasta se vor adauga înca 1000 de mp alocați unui al doilea teren de sport(600 mp) si locului de joacă(400 mp).

DOTARI și RESURSE: 
Mobilierul modular si flexibil permite amplasarea meselor de lucru în configuraţii diverse, în funcţie de cerinţele procesului educativ:  tradițional, pe două rânduri, în formă de “U”, grupuri de lucru sau studiu individual.
Resurse specifice vârstei oferite într-un cadru structurat, echipamente specifice diferitelor activități
Materiale individuale dedicate pentru activități curricular și extra-curriculare
Acces variat la informație

Profesorii se declară întotdeauna deschiși la nou și dornici de perfecționare constantă.
Școala Little Lodon Pipera este autorizată de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Acest articol ar fi incomplet dacă nu v-aș da și lista de prețuri.
Merită să faceți măcar o vizită. 

 

Related Posts

Share This

9 Comments

  1. Monica

    Detalii pot oferi si eu, daca e cineva interesat.Fetita mea termina acum clasa I la Little London Pipera. 🙂

    • Ada

      Da, te rugam, zi-ne tot. Cat de multumita ai fost? E adevarat ce scrie pe site? Cum e Tova? Au teme? Merg la concursuri? Cate culegeri aveti la mate? Zi, zi, zi!

  2. Monica

    Noi am facut si gradinita tot la Little London Pipera (alta locatie, dar aproape) si am fost extrem de multumiti, de aceea am si facut un efort financiar considerabil pentru a o tine acolo. La fel suntem de multumiti si de scoala.
    Tova e miss :).
    Avem norocul a doua invatatoare de exceptie (Liliana Vasile pe blocul de romana, care este acum si director educational pentru ciclul primar, respectiv Iuliana Costea pe blocul de engleza).
    Sa le iau pe rand:
    – Fiind pe sistem IB, avem 6 ore de curicula pe zi (3 pe blocul de romana, 3 pe cel de engleza). Apoi urmeaza doua ore de cluburi, la alegere dintr-o gama variata (unele incluse in oferta standard a scolii, alte cu plata separat, in special cele individuale ca pianul, chitara s.a.m.d. Noi platim separat doar clubul de japoneza pe care il fac cei de la Sakura).
    – Acuma temele, care au fost subiect de discutii cu parintii pe tot parcursul anului. In clasa I au avut teme pentru acasa zilnic. Nu foarte mult, avand in vedere ca terminau orele de curicula la 15,00 (intercalate cu pauze, plus pauza mare, pranzul etc.), iar apoi aproape toti copiii ramaneau si la cluburi, deci terminau la 17,00. Ce inseamna nu foarte mult. La romana o pagina sau doua din Caietul elevului de la Aramis (manualele erau tot de la Aramis), iar la matematica tot cam o pagina de exercitii, iar cand nu aveau teme la romana primeau cam 3 pagini la matematica.
    In week-end aveau si la romana si la matematica, dar rezonabil.
    Nu i-a omorat cu temele. Plus cate o poveste de citit sau cei care citesc foarte bine, cum e Ilinca, citeau cate o carte (fie citita in week-end, fie citita putin cate putin in cursul saptamanii). Lunea fiecare copil mergea si cu cartea citita la scoala si povestea despre ce e vorba in carte si partea care i-a placut cel mai mult. Toate facute cu mare drag, cel putin de Ilinca mea (dar aici e si maiestria dascalului, nu doar placerea copilului).
    – In plus fata de manuale, lucrau si din auxiliare de la editura Paralela 45 http://www.edituraparalela45.ro/titlu_detaliu.php?idtitlu=1296 , http://www.edituraparalela45.ro/titlu_detaliu.php?idtitlu=1105
    – La engleza primeau teme saptamanale, de vineri pana joi, acoperind deci si week-end-ul; fiecare lucra cand si cum considera de cuviinta. Cam 4-5 pagini de diferite exercitii, uneori pe sistemul de examinare Cambridge. De citit un text, de raspuns la intrebari pornind de la text, fill in the gap, de scris cate o compunere mica, de subliniat substantivele, adjectivele sau verbele dintr-o insiruire de cuvinte. Uneori temele la engleza erau diferentiate in functie de nivelul copilului sau de problemele pe care la intampina fiecare copil in parte (daca aveau probleme la spelling, temele se axau cu precadere pe asta o vreme, sa scrie cuvintele cu probleme).
    – La astea se adaugau uneori diferite proiecte pe care le aveau de facut pentru scoala, spre pilda sa se documenteze si sa faca un material despre un animal pe cale de disparitie, la alegere, sau despre George Enescu, sau despre minunile lumii s.a.m.d. La unele proiecte se lucra in echipa, ei isi imparteau singuri sarcinile si venea copilul acasa cu o sarcina anume, apoi isi terminau la scoala proiectul, in comun.
    – Din toamna vor aveau o ora de teme la scoala si vor mai primi teme doar pentru week-end.
    – La concursuri scolare au participat la matematica Euclid, Cangurasul matematician, iar la romana Cangurasul Povestitor si Nastasescu. La engleza, au avut acum doua saptamani Cambridge YLE Starters. Asteptam ca prin august sa ajunga rezultatele.
    Pe scurt, noi suntem foarte multumiti pana acum.
    Daca mai vreti si alte detalii, sunt aici. 🙂

    P.S. Nu se face religie, ci istoria religiilor.
    P.S.2 Nu este amenajata intreaga cladire. Spatiu este destul, insa inca nu a fost amenajat in integralitate, am inteles ca se va face in timp, in functie de numarul de clase (scoala s-a infiintat abia anul trecut, cu clasele 0, 1 si 4) si nevoile acestora (spre pilda, laboratoarele nu sunt amenajate).

    • Monica

      Aaaaa, si la romana aveau zilnic de citit, desigur, cate o pagina-doua din abecedar, la literele invatate in ziua respectiva.

  3. de subliniat substantivele, adjectivele sau verbele dintr-o insiruire de cuvinte la engleza? In clasa intai stiu ce sunt alea?
    Noi am vizitat gradinita si ne-a placut foarte mult abordarea, pacat ca e asa scumpa scoala. Noua nu prea ne-au mai iesit calculele cand am inmultit cu doi.

    • Monica

      Nu le stiu numi astfel, insa stiu ca sunt cuvinte care desemneaza lucruri sau persoane, alte insusiri, iar altele actiuni.
      Asa cum au invatat, spre pilda, la romana, fara a le numi ca atare, despre sinonime (cuvinte cu acelasi sens), antonime (cuvinte cu sens opus), omonime (cuvinte care se scriu la fel dar au sensuri diferite), diminutive (cuvinte alintate) s.a.m.d.
      Da, inmultit cu doi si pe termen lung, e tare greu.

      • Monica

        am vrut sa scriu “altele insusiri”

  4. ANDA DON.

    buna ziua
    sunt mai multe lucruri de discutat despre gradinita little london pipera. Totul apare intr-o lumina buna dar in realitate lucrurile stau altfel. Mancarea este foarte proasta – Nu exista mic dejun pentru copii. Gustarea de dimineata trebuie sa o aduci de acasa si sunt parinti care aduc si pranzul de acasa dupa ce au constatat ce calitate proasta are mancarea de la pranz , iar gustarea de dupa-amiaza probabil nici nu se mai ofera copiilor.
    Taxa este foarte mare si include un asa zis curiculum dar nu poti verifica daca se respecta sau nu pentru ca nu ti se raspunde la mesaje si nici nu poti verifica . Aceste gradinite cu taxe imense vor intelege intr-o zi ca nu poti sa ti bati joc de niste copii mici care nu pot transmite acasa ce se intampla la gradinita.

    • Ada

      Cred ca totusi articolul asta povestea despre scoala nu despre gradinita.

Privacy Policy