Știucă umplută, apud Groparu’

18 Jun 2011 by

Groparu’ nu este prietenul meu. Nu știu dacă am schimbat vreodată vreun comment cu el. Dar îl citesc, scrie extraordinar de bine, e și tată, mai și gătește, ce mai, e pe lista mea zilnică de bloguri de cafea, imediat după Petreanu. Ce treabă are Groparu’ cu live blogging-ul meu? Are! El știe cum se face minunea pe care mi-am propus-o eu azi.

Ieri am cumpărat o știucă. O știucăăăă! Uriașă!

N-am gătit în viața mea știucă dar știam că există un fel de mâncare numit “Știucă umplută”. Bine, bine, dar cu ce se umple știuca. Am sunat-o pe Ale, care mi-a zis, senină, că știuca se umple cu carne de știucă. WTF? Nu e deja umplută cu carne de știucă? Ba da, dar mai pui și ceapă, cartof, pătrunjel… Dar de ce vrei tu să faci știucă umplută, ai musafiri?

Nu, I just boldly go to where I have never been before, mi-a venit să-i zic, dar am fost mai pașnică și am spus că pur și simplu așa mi-a venit.

M-am lămurit că am ingredientele pentru umplut știuca. Apoi am aflat cum se face și-am zis nooo. Nu fac eu așa ceva. Nu mă bat cu știuca, no way.

Ale a zis “De ce n-o faci Freestyle, sau și mai simplu, la abur?”. E și asta o idee, dar ce farmec mai are.

Am ajuns acasă și-am cercetat și eu nițel rețeta scrisă.  Mai întâi am căutat-o la Adi Hădean, el face chestii ușor de reprodus. Adi  Hădean însă îl lăuda pe Groparu și atât. Groparu’ și-a pus tot know-how-ul pe info Delta. Nu e simplu, pe cuvânt. Dar o să-ncerc, în cel mai rău caz stric o știucă. Soooo, să purcedem. Pasul 1: trebuie să găsesc o mașină de tocat, de-mprumut. La mine în bloc stau NUMAI oameni tineri cu o singură excepție, doamna de la Parter care se ocupă și de grădinile din fața și din spatele blocului. Ăștia tineri n-au ei treabă cu tocat cărnuri, sunt tipul care-și comandă pizza. Să-ncercăm deci la vecina de la parter.

Nope, Vecina nu e acasa, planul B, vom recurge la metode alternative de tocat chestii.

Două ore mai târziu: Am reușit s-o bag la cuptor. E o aventură întreagă să scoți șira spinării unui pește și apoi să-i scoți carnea de pe piele, fără să găurești pielea.

Dar se poate. Răpitoarea e-n cuptor, peste o oră vedem ce-a ieșit.

LE: rezultatul este comestibil. Soțului i-a plăcut (e un soț drăguț). N-aș repeta experiența.

 

Related Posts

Share This

5 Comments

 1. Ale

  Nu te-ai lasat! Si trebuia sa scoti TOATA carnea, nu doar sira spinarii. Si de tocat, se toaca foarte bine si la robot. Deci ai rupt gatu la stiuca “Stiuca chinuita, umpluta cu forta la cuptor” LOL. Oricum, felicitari.
  Si puteai domne’ sa spui ca ti s-a pus pata. Respectam petele oamenilor. :*

  • Am scos APROAPE toata carnea! Si am pus-o in blender, a iesit foarte bine. Dar ai avut dreptate, stiuca are gust.

 2. nina

  Yummmmmm!!

 3. Maria

  E delicioasa. Soacra mea, locuitoare a Deltei romanesti, ne face uneori. Eu n-am incercat, mi se pare SF :-), eu nici cartofii nu-i curat cum se cade.

  Felicitari si pofta buna!

Privacy Policy