Locuiesc pe strada cu meciul din orașul care fierbe

6 Sep 2013 by

– Ți-ai luat vilă?

Asta mă întreabă toți cei ce află unde stau. E drept, stau într-un cartier de vile așa de faine că uneori ai impresia că nu ești în București, dar stau la unul din cele 7 blocuri din zonă. Am un parc mare lângă casă, sunt la 20 de minute de centru, e curat, nu-s câini, nimic nu îmi tulbură zenul. Cu excepția zilelor când e meci. 

Când e meci, strada mea se umple de suporteri care urlă și strigă cuvinte de nescris. 

Când e meci, strada mea se umple de jandarmi. Care uneori îi bat pe suporteri. 

Jandarmii vin și cu prietenii lor, polițiștii. Polițiștii vin și cu pompierii, pentru că, știți, suporterii români au obiceiul să arunce torțe aprinse pe gazon în timpul meciului. 

Polițiștii nu mă lasă să trec cu mașina de barieră. 

E barieră la colț, spre bulevardul mare. E barieră la toate colțurile, chiar și pe străzile mici ce dau în Șosea. Nu poți decât să mergi și cu cât se face timpul să înceapă meciul e cu atât mai puțin plăcut să mergi pe jos. 

Locuiesc pe strada cu meciul dintre români și unguri, într-un oraș care fierbe de vreo săptămână, și nu pot să ajung lapriveghiul copilului sfâșiat de câini. 

Ar fi trebuit să fie la ora 19.00 la Romană. 

Primăria nu l-a autorizat, l-a amânat până duminică. Mă bucur. Pe bune. Nu mă revoltă, nu mă miră, mi se pare că are sens. Pentru că într-un oraș în care suporterii români se bat cu cei unguri în centrul vechi și-n curând jandarmii îi vor bate pe toți, fără să-i mai întrebe dacă vorbesc românește sau nu, lipseam noi cu copiii de mână la Romană.

Eu am răbdare. Aștept. Să treacă meciul. Să se rezolve cu Roșia. O să ne vină și nouă rândul. Până atunci, am un mesaj pentru domnul Oprescu. 

IMG_6018

Related Posts

Tags

Share This

2 Comments

  1. Diana

    Prima data o sa faca un referendum, sa-i zica cetatenii din Bucuresti daca are voie sa-i ia acasa pe toti.

  2. Mihaela

    Si eu vreau sa-i ia pe toti acasa. Azi, stand pe plaja linistita, ma trezesc cu doi caini alergand peste corpul meu. Tip. Dupa care vad caini alergand un copil pe plaja. Copilul tipa.

Privacy Policy