Macarons vs Pricomigdale?

25 Apr 2014 by

macaronsPână la urmă, nici nu e mare sfârâială. Ia, acolo, un soi de bezele lipite între ele cu un soi de gem. Pricomigdalele, daaaa, astea sunt adevăratele fursecuri după care să plângi, mai ales când ştii că zahărul e un drog şi că nu-ţi face bine. Dar macarons?

Cred că e doar o modă trecătoare. Sunt foarte scumpe şi sunt nişte mofturi colorate.

Spre deosebire de pricomigdale, sunt mai parfumate şi mai surprinzătoare.

Pricomigdalele sunt serioase, aşa, ca o cafea la ibric. Maronii şi cu mirosul uşor amar, ceva mai dense şi mai bine structurate. Fără gemuri şi fineţuri. Cafeaua la ibric este ea însăşi un tabiet serios. Nu pui lapte într-o cafea la ibric, nu dacă eşti un băutor serios. Poate pui cardamom sau poate faci compromisul de a folosi o cafea cu ceva arome de nuci sau mai ştiu eu ce, dar cafeaua la ibric e cafea, nu e cappucino, nu e espresso, nu e latte. Aşa şi pricomigdala. Ştii la ce să te aştepţi când muşti din ea.

Cu macarons e altă poveste. În primul rând, sunt coloraţi. În al doilea rând, conţin tot soiul de chestii, care mai de care mai surprinzătoare. Levănţică, mentă, poate chiar flori de liliac zaharisite, ce nebunie, urme de ciocolată valrhona, stafii de portocale sângerii, nu ştii niciodată ce ţi se va întâmpla când muşti dintr-un macaron.  E cu surprize. E cu… wow, la asta nu mă aşteptam.

Şi-acum, se pune întrebarea: pe care să iubim mai tare?

Sunt eu o mai mare iubitoare de macarons sau de macaroons cum le zice yankeul?

Sunt zile şi zile.

Când plouă şi-n casă îmi miroase a liliac (merci, tata) şi a frunze ude, a verde un pic cam prea închis, aleg macarons. Pentru culoare şi pentru surpriză şi pentru wow, la asta nu mă aşteptam. Merg cu ceai.

În orice altă zi, aleg pricomigdale. Aşa cum aleg cafeaua la ibric înainte oricărui moft cu lapte şi arome.

Dar voi? Macarons sau Pricomigdale?

Related Posts

Tags

Share This

3 Comments

  1. roxana

    cafeaua cu caimac la ibric:)

  2. deea

    Sincer, nici una, nici alta, ci cornulete din alea fragede cu nuca si cu untura (acuma, pt cine are stomacu’ mai sensibil, se poate inlocui untura cu unt). Dar pt mine cornuletele alea is chestia perfecta langa cafea 😀

  3. liana

    Bomboane Jakobsen mentolate sau bomboane de ciocolata cu cirese/visine in interior.1-2 pe zi,uneori, nu zi de zi, ca altfel cele 59 de kile actuale se pot face 95 cat as clipi…si mama mai buna pt toate bolile pamantului decat obezitatea nu cred sa existe.

Privacy Policy