Mamă de fete

3 Jun 2015 by

“I love this rochiț”, zice Lia, gata, gata să se împiedice în poalele rochiei de prințesă. E miercuri, 3 iunie, ziua în care Sora miss congenialitycea Mare predă proiectul la Istorie Medievală. Toți copiii din clasa ei au tras la sorți roluri de la curte. Mai întâi, rolurile de nobili. Ca să nu se supere nimeni. Irina a tras un joker, deci putea să își aleagă orice rol. A ales, ce credeați, prințesă, convinsă fiind că ele, prințesele nu fac nimic toată ziua. Apoi cei ce nu au avut norocul să fie de viță nobilă și-au ales restul de roluri. Care cavaler, care scutier, care armurier, care fată în casă, după cum le-a picat bine. Tema a fost să își facă un costum potrivit cu rolul și să povestească apoi despre personajul pe care îl aveau, cu exemple din istoria reală. Ce dezamăgire a trăit miss când a aflat la ce foloseau prințesele (pe scurt, erau bune de măritat cu regi sau prinți din vecini și apoi de produs moștenitori, în timpul liber studiau otrăvurile și pansau diverși răniți iluștri sau plebei.)

printeseI-am luat rochie de la un magazin special, nu mă întrebați cât a costat, că ne enervăm cu toții. Cert e că atunci când a văzut miss cam cum arăta costumul de prințesă medievală s-a întrebat retoric oare cum se presupunea că poate să facă ea rochia asta. Nu povestim nici de câte ori și-a scris prezentarea, de fiecare dată mai prost, încă nu știe cum se fac astea cu cap și coadă, dar învață ea. A fost interesant și să învățăm să facem diverse împletituri și codițe medievale, a durat destul de mult, dar a ieșit frumos. Cum șansele să se costumeze singură în baia de la școală fără să-și distrugă pieptănătura erau zero, am pregătit-o de-acasă și am trimis-o gata de prezentare.

Desigur, când Lia a văzut-o pe soră-sa împopoțonată și cu coroană pe cap, a cerut să poarte și ea rochiță la grădi. Bine. spread your wings

Și iată-ne pe stradă, ele în rochițe de prințese, eu cu ghiozdanul și adidașii Majestății sale în spate, Lia mestecând o felie de pâine cu un fel de parizer și toată lumea uitându-se la noi ca la urs.

După aaaaah-urile și oooooh-urile de la școală au urmat aaaaaah-urile și oooooooh-urile de la grădi. Am reușit să o conving pe Lia (care avea iarbă udă, proaspăt tăiată pe tălpi și între degete, din motiv de sandale) să își tragă niște colanți pe sub fustă și m-am târât înapoi acasă, cocoșată la propriu de cât am  cărat-o zbătându-se de pe pajiștea de la școală.

Când am ajuns în curtea noastră, Cornelia, administratoarea complexului m-a văzut pe geam și m-a chemat la o cafea.

– Arătai așa de dărâmată, m-am gândit că o să-ți facă bine.

Ah și ce bine mi-a picat cafeaua, și la propriu și la figurat. Doi pași mai aveam până acasă, când am hotărât să mai iau o gură și mulți, mulți stropi de cafea au picat pe bluza mea bleu comme le ciel… Nu-i nimic, trece și asta.

Uneori e mișto să fii mamă de fete. Costă, dar e fun. Cine mai era azi ca mine, sluga prea plecată a celor două prințese? Nimeni.

Și Lia e dulce, cu romgleza ei. Ciorapii sunt “cioraps”, pijamalele sunt “pijamals” și tot așa, ne distrăm cu s-urile de plural.

Altfel e bine.

Related Posts

Tags

Share This

4 Comments

 1. Maria

  Felicitari pentru cositzele printesei celei mari!

  Te inteleg foarte bine, si eu ma plimbam ieri prin fata blocului cu o dansatoare de 4 ani, cu tutu si galbena din cap pana in picioare… ca deh, venea de la spectacol si asa era costumul… si nu stiam prea bine daca sa fiu 100% mandra sau 10% jenata 🙂 sau ambele 🙂

  Iar vocabularul Liei e mortal! Sa ne mai spui cand incpe si conjugarile in romgleza 🙂

  • Ada

   jenata nu m-am simtit niciodata.
   Iata si cu dedicatie speciala, prima propozitie completa a Liei la gradi: “But Miss Renata, I don’t have a chair.”
   Si stia exact ce spune. Miss Renata o trimisese sa se aseze la masuta de pictat, langa Logan. Reactia ei a fost corecta si exprimata cu subiect si predicat. Yaaaay!

 2. dan

  Tare bine arata Irina in costumul de printesa. Si coafura este foarte frumoasa (atit cit se vede din poze-la cit ai muncit puteai sa ii faci mai multe poze zic eu). Costa cum spui, insa mindria ar trebui sa acopere cu virf si indesat costurile. Vorba reclamei: priceless.

  • Ada

   Multumesc, dar n-a iesit chiar cum trebuia asa ca n-am insistat cu pozele. Daca vrei pun link spre tutoriale, nu e deloc dificil dar trebuie sa te adaptezi la materialul clientului. Irina are par des si aspru…

Privacy Policy