Mama nu mă ceartă niciodată

28 May 2014 by

– Azi la engleză a fost haos.

– Pe bune? De ce?

– Păi… C. nu și-a făcut tema, că a zis că n-a știut că avem de scris. Și doamna a certat-o,  și ea a țipat la doamna și doamna a dat-o afară. Și ea a zis că nu iese. Și că o să o spună pe doamna mamei ei. “Și-o să vedeți ce o să vă spună mama, că pe mine mama nu mă ceartă niciodată, să vedem ce are mama mea de zis despre asta.” așa a zis C.

– Aha. Și doamna ce a făcut?

– A luat-o de mână și a dat-o afară din clasă. Și pe urmă când ne-a dat tema l-a trimis pe H să o cheme și pe C. să-și noteze ce avem de scris, ca să nu mai spună și data viitoare că nu a știut că avem temă.

– Și C. ce a făcut?

– N-a vrut să intre.

– Păi… și cum s-a terminat?

– S-a dus doamna și a adus-o în clasă și ea a intrat așa, cu mâinile încrucișate și cu nasul pe sus. Și noi toți am râs.

– Biata doamna!

– Era exact ca-n poza aia pe care mi-a arătat-o tata.

-Mhm…

Grades_Cartoon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

C. este una dintre cele mai medaliate fetițe din clasa Irinei. Extraordinar de inteligentă, am lucrat și eu cu ea, când era mai mică și nu stătea cu brațele încrucișate. Pe ea mama nu o ceartă niciodată. Dar ea era una din fetițele care se mușcau de mână și își rodeau părul în timp ce le citeam povești, după 4 ore de școală și 3 ore de after.

 

Related Posts

Share This

9 Comments

 1. Poate nu fac eu criza cand vad notele, dar le-am spus foarte clar: niciodata, dar niciodata nu voi accepta ca ei sa sfideze un profesor. Pentru asta vor fi mereu pedepsiti. Am stat dincolo de catedra, si o sa mai stau. Copiii n-au ce cauta la discutiile dintre parinte si cadrul didactic, iar reclamatiile, daca exista, nu se discuta face-to-face. In scris, la director.
  De-asta au luat-o razna lucrurile, pentru ca nimeni nu impune o regula. Vorbesc la modul general, poate utopic, dar indraznesc sa sper ca, daca reeducarea porneste de acasa, exista speranta. Luand cazul de mai sus… “are mama de zis”… ce? De ce o trimite la scoala?! Ce indatoriri are? Omul ala de la catedra (nu toti, multi, sper si mai multi) nu e presul nimanui.

 2. Doamna nu are voie sa dea copiii afara din claa si doamna nu are de ce sa face crize de domnita de pesnion ca un copil nu si-a facut tema.

  si mie mi se pare f ok ca un copil sa stie ca mama nu o cearta si ca ii sta alaturi in conflicte.
  Din ce zici, copilul e f destpet si a uitat si ea tema odata, mare chestie.

  Doamna s-a comportat total infantil in aceasta situatie.

  • Ada

   Auzi, Sabina, da’ pana la urma Doamna ce drepturi are? Are vreun drept? Sau e doar un robot care trebuie sa tina copilul ocupat cat e mama la serviciu?

   • pai normal ca are drepturi, dar mi se pare penbil sa te simti asa ofticat ca copilu de 9 ani nu si-a facut tema.
    Trebuia sa-i spuna sa fie data viitoare mai atenta si gata, nu sa ii faca scandal. Normal ca copilu s-a simtit agresat. Mai ales daca o descrii si superinteligenta, dar si hipersensibila pe cea mica.
    Un pic de tact, nu dat poalele in cap pt o tema la engleza

    • Ada

     Sabina, desigur, e minunat sa pretinzi tact de la profesor dar un pic de bun simt de la copil mai putem pretinde in ziua de azi? niste educatie de acasa? Niste limite?
     Si daca mama nu ne cearta niciodata, cum o sa reactionam cand vom fi mari si ne vor certa superiorii? Sau e clar ca ne facem toti sefi?

     • pai eu chiar ma indoiesc ca mama nu o cearta niciodata. Poate fi bine merci o fronda. Fetita face asa la fiecare ora? daca da, avem o problema. daca e un incident izolat, da, trebuie tact, nu e o galiganca de 17 ani barosana si sfidatoare, e un copil de 9 ani

     • Ada

      ei lasa, ca ajunge ea si la 17.

 3. iar eu am facut ca de obicei o mie de typos 🙂

 4. Laur

  “Caricatura” care ilustreaza postul spune totul, din pacate. In primul rand despre parinti, iar rezultatul il vedeti in jurul vostru, nu la copiii de varsta Irinei (desi cazul de mai sus este un bun preambul la urmarile acestei mode de parenting), ci umpic mai tarziu, cand acesti mucosi needucati (citeste necertati la timp) vor ajunge la randul lor, Doamne fereste, sa se ocupe de copiii altora, sau sa lucrati cu ei, sau sa va fie sefi, de ce nu. Si va trebui sa traiti cu ei alaturi. Si nu, obraznicia nu e semn de inteligenta…

Privacy Policy