Mami, tu ce vrei să te faci când o să fii mare?

12 Jan 2011 by

Nu mai am nici o îndoială că fetiţa mea e mare. Acum câteva săptămâni mi-a explicat cum e cu găurile negre (sunt puncte pe cer care, de fapt, sunt ca nişte vârtejuri şi atrag totul în ele şi nimic nu poate scăpa de ele, nici măcar lumina), de la o vreme îşi inventează telefoane mobile dintr-o coală A4 pe care o îndoaie în 4, o desenează şi apoi îmi povesteşte: aici e ecranul, aici formezi, aici poţi să te joci, aici, dacă vrei, poţi să citeşti cărţi şi aici trimiţi mesaje; mă chestionează cu privire la dinozauri despre care n-am auzit în viaţa mea şi, mai deunăzi, mi-a explicat stările de agregare ale apei. În congelator am un experiment de-al Irinei, care tare s-a amuzat să afle că dacă pui zăpadă pe calorifer, caloriferul îngheaţă. Concluzia ei a fost că mami nu prea are habar de nici unele.

Desigur, m-a arătat cu degetul şi a râs de mine. Brusc, eram iar în clasa 1-a A, într-una din pauze. Doar că de data asta mi se spunea “mami”. “Mami nu ştie nimicaaaa, mami nu ştie nimicaaa, haaa, haaaa, haaaaa!”. Am iertat-o.

Într-una din zile m-a întrebat: “Mami, tu ce vrei să te faci când o să fii mare?”

Am zâmbit. În mintea ei probabil mai am de crescut, poate şi mămicile se fac mari. Dacă stai să te gândeşti logic, aşa e, mamele devin mame-mari, sau cum se mai spune în bobor, mămăi. Dar ea nu asta mă întreba. Era chiar interesată.

N-am ştiut ce să-i răspund. La unul din cursurile de perfecţionare pe care le-am făcut am fost învăţată că o dată la 5 ani e bine să-ţi schimbi cursul carierei. Fiind eu în pragul reînnoirii statutului de mamă, e puţin probabil să-mi schimb ACUM sau în viitorul apropiat cariera.

Dar, dac-ar fi… Ce m-aş face? Încă nu ştiu. Deci, ce să mă fac când o să fiu mare?

Related Posts

Tags

Share This

1 Comment

  1. Andreea

    🙂 Cred ca intrebarea aceasta ne-o punem cu totii la un moment dat!

Privacy Policy