Marea aventura a inceput…

9 Feb 2010 by

… In Drumul Taberei, cu Costica inzapezit atat de tare ca abia se mai vedea. A continuat cu mai multe companii de taxi care nu preluau comenzi. In Gara de Nord a fost bine. Am intrat la McDonald’s unde Irina a servit masa impreuna cu niste bodyguarzi care ne-au primit pe scaunul lor liber.

Ni s-a spus ca trenul probabil va avea o mica intarziere, de vreo 30 de minute. Nu mi s-a parut extraordinar, date fiind conditiile meteo. La 8 si 30 trenul de Constanta a ajuns in gara, cu o intarziere de o ora. Am tras la linia 11 si am intrebat unde sunt vagoanele de dormit. La coada trenului, mi s-a spus. Am mers pana la ultimul vagon. Nu se vedea nici urma de vagoane de dormit. Trebuie sa le aduca din depou, ne-au spus. Am urcat-o imediat pe Irina in ultimul vagon. Ii inghetase nasul deja si mi-era teama sa nu degere. Am  intrat intr-un compartiment si am asteptat sa vina vagoanele de dormit. Vagoanele de dormit erau in triaj. Dupa 3 ore am aflat ca nu exista locomotiva care sa le aduca pana la tren. Asa ca aveam de ales. Mergem la clasa a doua pana la Cluj sau ne dam jos din tren si asteptam sa se formeze alta garnitura, cam intr-o ora.Desigur, plecarea brusca din gara nu are nici o legatura cu faptul ca in ultimele minute ale emisiunii Sinteza zilei am reusit sa relatez in trei cuvinte situatia din Romania Absurda. E doar o coincidenta ca la numai cateva minute dupa ce Gadea s-a rastit pe Antena 3, cineva a hotarat ca trenul nostru trebuie sa plece. Cu sau fara vagoane de dormit, numai sa plece.

Am vrut sa ma intorc acasa. Irina a strigat insa ca ea vrea sa-si vada familia de la Cluj. Merge si pe scaune, ea vrea sa mearga. Am mers deci, cu bilet de vagon de dormit in valoare de 340 lei, la clasa a doua, cu Irina ghemuita pe patru scaune. Pe la Brasov, in compartimentul nostru s-a mai urcat un domn. Inghetase in compartimentul de alaturi, in vreme ce noi ne topeam, in tricouri cu maneca scurta.Irina s-a trezit din ora in ora. Avea cate o idee de impartasit sau chiar ceva dorinte de pus in gand si cu voce tare. Nu i-a placut  drumul.

Trenul a mers intins pana la Cluj, in regim de Intercity. La ora opt si ceva intram in gara, dupa o calatorie de aproape 14 ore. Fulguia linistit in Cluj azi dimineata. Nici urma de vijelii si prapadul din capitala Romaniei. Si as vrea sa va mai povestesc despre cum arata strazile din Cluj. Dar mai bine nu va mai zic, ca ne apuca plansul pe toti.

Related Posts

Tags

Share This

7 Comments

  1. Offf, m-am gandit ca a fost o mica nebunie sa plecati pe vremea asta! Dar te stiu hotarata, asa ca nici nu am vrut sa-ti spun sa stati acasa. Bine ca ati ajuns cu bine! Vi se deconteaza banii pentru biletele la vagonul de dormit?

  2. da…clar ne apuca plansul…mai ales pe cei care stiu despre ce vorbesti.

    • Ei lasa, ca m-am intors … De la ultimul vagon pana la gradi am facut mai mult decat de la Ploiesti la Bucuresti. Incredibil.

  3. ar trebui sa se deconteze, diferenta de bani…plus despagubiri 😀

  4. nu ai spus dacă aţi fost la Mozart cafe??? aţi fost??? 🙂

Privacy Policy