Miscellanea

22 Aug 2016 by

De vreo două zile se poate respira și pe la noi. Miroase un pic a toamnă, deși sâmbătă a fost un zăduf înfiorător, nu se putea respira aerul fierbinte și umed de afară. Dar acum… acum ne bucurăm de 22 de grade și ne pregătim mental de școală.

Am primit lista de rechizite pentru unul din cursurile extrașcolare ale Irinei și aseară am avut o discuție îndelungă despre hainele potrivite pentru școală. Miss simte nevoia să se îmbrace frumos când merge la școală, eu regret uniformele din România (știu, știu, sunt o babă comunistă) care erau ele plăsticoasă și se scămoșau iute, dar măcar mă scuteau de o bătaie de cap zilnică. Am hotărât că o să facem o listă cu ce îi trebuie și vom încerca să găsim și haine “frumoase” după părerea ei. Sper să supraviețuiesc…

Deocamdată mai avem o săptămână de mers la înot și apoi gata, încă un pic și vine Labour Day și începe școala! Număr zilele, știți cum? Am jurat că pe 6 septembrie la 8.30 fix le las la școală și apoi mă întorc frumos acasă unde cel puțin până la pauza de prânz nu vreau să știu de nimeni și de nimic. HA!

Am văzut recent un documentar cu Michael Moore, se cheamă Where to Invade Next, vi-l recomand. Ca să vedeți o față a Americii despre care nu se vorbește prea des. La noi nu e chiar așa de rău, dar departe nu suntem. Nu mi-e foarte simpatic Michael Moore, are însă un talent de a zice niște lucruri pe care alții se cam sfiesc să le zic. Și Me Before You, cu mama dragonilor, drăguț… final trist, dar merge…

Mă uitam aseară pe niște idei de pachețele pentru școală și după primele trei recomandări mi-am dat seama că sunt scrise de o americancă.

Peanut butter sandwich, ou fiert tare, tuna melt… Astea n-au ce căuta în pachețelele de aici, că-s alergici mulți și trebuie să ai grijă. Dar am reținut o recomandare interesantă: să încerci să-i pui copilului în fiecare zi în cutiuță un fruct, o legumă, o proteină, ceva din cereale integrale și ceva care să conțină grăsime. A fruit, a vegetable, a whole grain, a protein and a fat. E un plan bun.

Voi? Gata vacanțele? Ați luat rechizite? La ce cursuri ați mai înscris copiii? Cum mai e vremea la București?

Dați-mi un semn 🙂

 

Related Posts

Tags

Share This

8 Comments

 1. Încă mai suntem în vacanţă, ne mai bucurăm de relaxare deşi mai sunt trei săptămâni şi n-a citit nimic din lista de lecturi de vacanţă. Am luat deja rechizitele, am făcut eu onorurile, ador să mă plimb printre rafturile încărcate de creioane, pixuri, carioci, gume de şters etc. N-am înscris-o la niciun curs momentan, oscilez între gimnastică ritmică (unde îşi doreşte, dar n-am primit niciun semn de la profesoară încă) şi volei (unde s-ar potrivi destul de bine şi, mai ales, e relativ aproape clubul). Vremea e foarte caldă, deşi nopţile sunt mai răcoroase.
  Referitor la pacheţel, mi se par aşa complicate sugestiile de pacheţele de pe site-urile străine! Dar îmi închipui că probabil copiii lor stau mai mult la şcoală. Pentru cele patru ore, un sandviş şi un dulce/fruct e suficient, fără să-mi bat capul prea tare.
  Eu apreciez mult uniforma sau codul de ţinută la o şcoală. Îmi place să văd copiii îmbrăcaţi relativ similar şi detest paradele modei din unele şcoli româneşti, unde predomină imprimeurile cu prinţese, sclipiciurile şi tricourile cu angry birds. Chiar azi mă contraziceam cu cineva (amical, desigur) cu privire la uniformă/cod vestimentar. Persoanei respective i se părea că cine ştie ce lecţie de viaţă negativă îi predau Elizei dacă o învăţ să mearga la şcoală în uniformă. Eu zic doar atât: în viaţă trebuie să-ţi alegi bătăliile. Iar a încălcat regula de ţinută a şcolii nu e musai o bătălie care trebuie purtată.

  • Ada

   Laura, copiii mei stau la scoala de la 8.30 la 15.30 si au o pauza de o ora pentru masa si relaxare. Le trebuie, deci, si gustarea de la 10 si pranz. Restrictiile insa sunt multe si trebuie sa te cam dai peste cap sa echilibrezi ce ii place copilului cu ce are voie sa duca la scoala, plus ca te poti trezi ca vine cu pachetul inapoi acasa, ca nu e considerat mancare sanatoasa si e bad example. Altfel da, suntem pe aceeasi lungime de unda, i-am povestit Irinei ca oamenii cu adevarat destepti nu mai stau sa se piarda in detalii de tipul cu ce ma imbrac azi ci isi iau 4-5 camasi identice si alea sunt… Important e sa fii curat si sa nu umbli cu haine rupte, zic si eu din comunismul mintii mele 🙂

 2. Adina

  A mea – 11 ani – nu mai vrea sa poarte nimic “girly”: sa nu fie nici pe departe pink, purple… Am nimerit-o cu niste camasi cu carouri, baietesti, dar foarte viu colorate. Sper sa le vrea si la scoala.
  Despre pachete pentru scoala nu vreau sa vorbesc, pentru ca mi se accentueaza depresia 🙂

 3. Roxana S.

  La București e plăcut, 28-29 de grade și noaptea răcoare, se poate dormi. Noi am abandonat o vacanță la Bran, unde era de-a dreptul recișor, ca să venim acasă și să ne ocupăm de: asigurări, taxe crescute la grădiniță (privată, grădinița, iar noile taxe au fost anunțate cu o săptămână înainte de noul an școlar), revizie la mașină, analize pentru fișele medicale ale copiilor. La Bran am fost groaznic de dezamăgiți de pensiuni, de faptul că majoritatea cer o mulțime de bani dar nu oferă și condiții pe măsura promosiunilor, de faptul că nu ai decât 10 locuri mari și late, în centru, unde poți mânca, altfel trebuie să faci de serviciu la bucătărie, și tot așa, turism românesc.
  Într-o notă mai veselă: vaporașul de pe lacul Herăstrău merge, bine-mersi, au început să apară crizantemele și alte flori de toamnă, în piață am văzut dovleac plăcintar (o fi fost de la noi?). Am mâncat struguri buni. Pe 13 septembrie, pe lângă Casa Poporului, niște oameni s-au gândit să blocheze sensul de coborâre cu o idee genială: tobogane cu apă. Bine că doar un weekend. Iar în Herăstrău se desfășoară, zilele astea, un festival muzical organizat de Primărie (Green Sounds îi zice), e amuzant să te duci și să te uiți la oameni. Fii-meu cel mare m-a întrebat aseară, privind în jur: Mami, de ce sunt și oameni fără copii?
  Și cam așa.

  • Ada

   Whoaaa multumesc frumos Roxana!
   E si la noi tobogan de-ala in Toronto. Foarte apreciat 🙂

 4. mihaela

  Ada, nu ai mai scris de 10 zile… asteptam povesti cu scoala si restul…un an grozav sa aveti !

Privacy Policy