Mom Business: Gabriela Voicescu și Fashion for Kids

11 May 2014 by

Irina a început atelierul de croitorie cu Gabriela Crăciun în toamna trecută. Probabil vă amintiți că și-a cusut singură rochița pentru parada de Crăciun, rochie pe care a purtat-o și de ziua ei. Între timp a evoluat foarte mult, e mult mai stăpână pe mâinile ei și pe ce iese din ele și de Paște și-a dorit foarte mult o trusă de cusut doar a ei, pe care Iepurașul i-a adus-o bucuros.

fashionforkidsLa începutul anului însă, într-o sâmbătă, Gabriela Crăciun ne-a anunțat că atelierul de rochițe va fi preluat de o altă profesoară, doamna Gabriela Voicescu.

Irinei i-au dat lacrimile instantaneu.

Îi e destul de greu să se adapteze la profesori noi și doamna Crăciun are felul ei unic de a se împrieteni cu copiii cu care lucrează. Am înțeles-o pe Irina perfect. Am luat-o în brațe și i-am spus că va fi totul bine, trebuie să-i dea o șansă și noii doamne, cine știe, poate chiar se împrietenesc.

Două săptămâni mai târziu, Irina i se arunca în brațe doamnei Voicescu, așa cum te arunci în brațele unui adult în care ai încredere și pe care îl cunoști demult.

Gabriela Voicescu a transformat Atelierul de Rochițe în Fashion for Kids. Cu ajutorul ei, Irina și celelalte fetițe din grupa cu care lucra de astă toamnă au început alte proiecte. Acum Irina se străduiește să termine o rochiță pentru Lia.

Am rugat-o pe Gabriela Voicescu să răspundă la câteva întrebări despre Fashion for kids și iată răspunsurile ei:

“Candva, cand eram de varsta cursantilor mei, visam sa devin un croitor renumit. Am spus “croitor” si nu “designer vestimentar”.  Imi placea ca dintr-o bucata de material sa pot realiza ceva deosebit, sa pot coase fuste, bluze, etc. pentru mine si papusile mele. Mi se parea ca doar anumite persoane pot face asta, era o magie care capata pe zi ce trece o mai mare amploare in mintea si sufletul meu. Insa scoala si baletul imi ocupau foarte mult timp… iar parintii mei nu imi impartaseau aceasta inclinatie. Asa ca am trecut la design vestimentar. In mintea mea de copil judecam ca “investitia materiala” nu exista si trebuie sa fiu doar creatoare, sa pun cu ajutorul unui creion pe o coala de hartie cateva desene. Ei bine… nu este chiar asa… Aveam sa aflu in clasa a X-a cand cu aceeasi vointa care ma caracterizeaza si in prezent mi-am luat mapa de desene sub brat si am calcat pragrul primei case de moda – Promodex. Aici am aflat, cu durerea in suflet specifica varstei, ca a pune niste desene pe o foaie de hartie, chiar daca destul de bune in aprecierea celor de la casa de moda mentionata, nu vor face din mine un veritabil creator de moda. A fost momentul in care am inchis mapa (pe care o mai am si acum) si am promis ca o voi deschide mult mai tarziu cand voi trece printr-o scoala de formare pentru a deveni creator de moda si pe care o voi plati din banii mei. Asa ca primul curs de croitorie l-am facut abia pe la varsta de 27-28 de ani, insa la acest moment aparuse in viata mea o persoana foarte importanta (fiul meu) iar lista prioritatilor s-a schimbat. Cu totii stim de ce este in stare o mama. Pentru a-i da un exemplu si nu numai, am luptat sa evoluez profesional si am reusit sa ajung pana la performanta de a coordona echipe pentru obtinerea unor rezultate in cadrul unei corporatii renumite de pe piata financiar-bancara romaneasca. Insa visul meu  a ramas si incepe sa se contureze prin Fashion for Kids.

Ideea de a ma asocia cu Gabriela Craciun mi-a venit acum cativa ani (aprox. 2 ani) insa am reusit sa punem in practica aceasta idee de curand.

Ce vreau sa invete copiii in cadrul atelierului Fashion for Kids: sa fie creativi, sa dea frau liber imaginatiei, sa invete sa foloseasca masina de cusut si celelalte instrumente necesare, sa castige increderea ca oricine poate realiza lucruri deosebite cu propriile maini si cu putina imaginatie, ca poti oferi cadouri ingenioase si in acelasi timp unice atat prin forma finala cat si datorita emotiei cu care au fost realizate, sa fie veseli si sa isi pastreze copilaria in tot ceea ce fac, sa poata sa isi canalizeze energia catre un obiectiv final, sa se poata concentra la tot ceea ce fac in cadrul orei si sa scape de automatizmul pe care il imprima societatea de azi. Nu vreau sa devina niste copii rebeli in sensul propriu al cuvantului, ci imi doresc niste “rebeli creativi”.

Imi plac copiii, ma incarc in fiecare minut cu fericirea lor, cu zambetele lor, cu emotiile pe care le traim impreuna si imi propun sa le fiu cat mai aproape cu putinta. Imi doresc sa le transmit informatia necesara culturii lor, sa invatam impreuna despre nume marcante ale modei, despre stiluri si colectii care au produs miscari deosebite in moda. Este important pentru fiecare dintre noi sa stim sa asortam obiecte vestimentare, culori, bijuterii, sa purtam cu atitudine hainele pe care le imbracam in fiecare zi….. si totul printr-o conversatie placuta cu micii creatori. Le va fii benefica aceasta discutie, intelegerea notiunilor de croitorie, de efectuare a tiparului, de imbinare a culorilor, de alegere a materialului potrivit, etc. Vor lucra pe tematici dintre cele mai diferite – personaje din povesti, obiecte vestimentare mici, mari, obiecte casnice, etc. Tot ceea ce este important este sa lucram cu placere.

Ma intreb de fiecare data ce le trece copiilor prin minte dupa ora de croitorie si primesc de fiecare data un raspuns cu ocazia revenirii lor: zambetul lor este unic. Eu imi propun sa aduc cat mai multe zambete . Asa ca va astept la Atelierul Fashion for Kids.”

Atelierul Fashion for Kids se desfășoară în cadrul Atelierului de Trenulețe de la București Mall Vitan. Mai multe detalii găsiți aici

Related Posts

Tags

Share This

Privacy Policy