Morişcă fără frică

20 Feb 2013 by

moriscaMi s-a strecurat pe sub uşa de la birou. Norocul lui că m-a avertizat Mihaela că e un plic pentru mine, să nu calc pe el. Îl aşteptam de ceva vreme pe Morişcă. E un pic şi al meu, am participat la moşirea lui. Era cât pe ce să-i fiu naşă, doar că numele ales de mine nu s-a potrivit cu gusturile celor ce l-au chemat pe lume. O prietenă de-a mea din Braşov i-a găsit până la urmă traducerea perfectă. În orginal îl cheamă Spinner, eu i-am zis Vârtej, dar lor le-a plăcut Morişcă. Oricum l-ar chema, merită să faceţi cunoştinţă cu el.

E o turbină eoliană pe care Nelu Volănelu şoferul o aduce la Vuvuieţii din Deal, dar uită să o ungă şi de aceea, scârţâitul îngrozitor o transformă în inamicul public numărul unu. Trece prin multe aventuri împreună cu Relu Rânduială,Nicu Mecanicu, domnişoara Bâtă, directoarea şcolii şi mulţi alţii pe care vă las plăcerea să îi descoperiţi. Irina a citit-o pe nerăsuflate, deşi i-am dat-o neilustrată, un word printat, litere negre pe o pagină albă. Trebuie să recunosc că aşa am verificat talentul lui Mike Ormsby, autorul. Când nu te ajută desenele, povestea trebuie să fie al naibii de bună ca să prindă copilul. E bună, chapeau, Mike, recunosc că eşti mai bun ca mine. Povestea are umor, are aventură, are morală, eu ca adult nu m-am plictisit citind-o, iar desenele lui Sorin Sorăşan sunt foarte faine. O să-l iubiţi pe Morişcă.

Dacă vreţi să-l luaţi acasă, trebuie să-l comandaţi pe Amazon  și pe Bookdepository. La Bookdepository livrarea e gratuită oriunde în lume.

Noi vom citi povestea lui Morişcă la Atelierul de citit poveşti de azi, cu grupa Mare de la Smiley, poate şi sâmbătă, la Humanitas. Că veni vorba, mai am doar câteva locuri, nu uitaţi să vă înscrieţi, nu lăsaţi pe vineri.

Related Posts

Tags

Share This

8 Comments

 1. Merci de recomandare, o sa o cumparam si noi 🙂
  xo

 2. De unde o luam?

 3. Decizia de a o vinde pe amazon mi se pare big mistake, cel mult sa se vanda la romanii din strainatate, ca din Romania se va cumpara putin. Eu oricum nu comand de pe amazon, prefer bookdepository pentru ca au transport gratuit in Romania. Ce nu am inteles exact este editura care a scos cartea si daca e din UK sau din Romania.

  • Laura, o fi big mistake pentru cititorii de limba romana. Cartea in original este in limba engleza si s-a vandut deja in 1700 de exemplare, in doar cateva luni. E aproape tot tirajul lui Firicel, inca ne-epuizat in 4 ani.

   • Pai pentru vorbitorii de romana, evident ca la asta ma refeream. Nici nu ma mir ca in engleza s-a vandut (la ei cartile se vand, nu ca la noi), uite ca si varianta romana are livrare gratuita in UK, dar doar acolo 🙁 E usor sa cumperi de pe amazon cand locuiesti intr-o tara in care transportul nu te costa la fel de mult ca si cartea in sine.

 4. danaa

  Ada ,cat costa intrarea la atelierul tau?

Privacy Policy