Ne vedem la Bookfest?

25 May 2017 by

Întotdeauna mi-a plăcut să mă duc la Bookfest. Poate chiar un pic mai mult decât la Gaudeamus, nu știu de ce, deși de Gaudeamus sunt iremediabil legată, pentru că acolo am avut primele două lansări fabuloase de carte… 

Anul ăsta, dacă mă căutați bine, o să găsiți două bucățele din mintea mea în standul celor de la Editura Gama. Prima se numește “Șapte Zile”, e o carte scrisă de Eve Ainsworth pe care am tradus-o anul trecut. Cam cu lacrimile înodându-mi-se sub bărbie, pentru că m-am regăsit în multe din personajele din carte. A fost una din cele mai grele traduceri din viața mea, o carte ca un ceai amar pe care trebuie să-l bei ca să te simți apoi un pic mai bine. N-am să vă spun decât că finalul e luminos, nu e cu artificii și nici cu curcubee. E doar cu o luminiță la un capăt de tunel. 

A doua carte face parte din seria Tocilara, de Holly Smale, e volumul trei din povestea unei zăpăcite cu care cred că s-ar identifica mai degrabă Irina (ea a citit toată seria și a zis că îi place). E ușurică, spumoasă, nu știi dacă să o iei în brațe și să o pupi pe frunte pe Harriet, sau să îi tragi vreo câteva scatoalce (ooops, nu săriți pe mine, nu bat copii, Harriet nu există! E doar un personaj)să-și revină. Cred că termenul cel mai potrivit este “Infuriating”. Fata asta e… OMG, OMG, OMG, Ține-mă, Doamne! Altfel, copil bun, învață bine. 

Aș zice să luați 7 zile ca să o citiți voi. Și Seria cu Tocilara pentru Irina și copiii de vârsta ei (Ok, poate 13+ totuși), dar citiți-o și voi. Bookfest plăcut și să nu luați mai multe cărți decât aș fi luat chiar eu, de-aș fi putut. 

Cu drag, de departe, dar aproape, 

A

Related Posts

Tags

Share This

Privacy Policy