“Nici nu mă mir că au încolțit așa de repede fetele astea…”

15 Apr 2014 by

feteleastea“Fetele astea” sunt răsaduri mici de trei feluri de floarea soarelui.

Le-am cumpărat într-un impuls de moment de la ikea, deodată cu niște narcise și un soi de ghiocei. Total fail. Narcisele au mai mers cum au mai mers, dar ghioceii crocus sau nu mai știu cum se numeau, s-au uscat cu succes.

Semințele astea trebuia să le plantez eu în luna aprilie. Așa că le-am pus bine. Și am uitat complet de ele, noroc cu Nicoleta care mi-a amintit să nu le las să se usuce aiurea.

E un miracol că le-am mai găsit, eu când pun bine lucruri e știut că așa de bine sunt puse că acolo rămân.

Dar le-am găsit, am citit instrucțiunile, am urmat întocmai pașii recomandați și am pus pe pervaz trei ghivece mici, acum câteva zile. Le-am mai ridicat eu câte puțin folia să le ud și ieri am remarcat că au scos capul câteva plăntuțe. Pupe mama! Nu știu unde o să le plantez după, nici nu contează. Ne bucurăm că au crescut.

capsuniIeri Irina mi-a propus să spele vasele vreo lună așa, cât să strângă ea 44 de lei să-și cumpere căpșuni atârnătoare ce pot fi crescute pe balcon. Nu știu unde a văzut reclama, habar nu am, a venit cu bilețel de la buni.

Ideea mi s-a părut simpatică. Pentru că și alea se plantează tot în aprilie, i-am propus să facă ea ce are de făcut fără să aștepte bani, iar eu, ca răsplată pentru cât e de cuminte, am să-i cumpăr căpșuni atârnătoare ce pot fi crescute pe balcon.

Le-am comandat aici, vor veni în 48 de ore. Acum ne mai trebuie doar ghivece care pot fi atârnate, cuiele deja sunt bătute în pereții balconului. Inutil să vă spun că habar nu am ce și cum se face, dar îmi face bine la cap să încerc. Plantele  astea te răsplătesc foarte repede, nu ai de așteptat decât câteva săptămâni pentru o mică bucurie. Și de ce nu, până la urmă, toți avem nevoie de un pic de predictibilitate. Și dacă nu merge, nu merge și basta. Am încercat! Învățăm. Am găsit instrucțiuni aici.

Și la vară cald și umbră și dulceață de căpșuni direct pe balcon:)

 

Related Posts

Share This

8 Comments

 1. AnaZ

  Deja stiu unde organizezi urmatorul Atelier…

 2. ana

  ce idee draguta! si, mare DA, plantele fac bine la cap!!!

 3. Ioana

  Ce idee faina! Oare le trebuie multa lumina? Eu am inceput sa-mi pregatesc ghivecele de muscate curgatoare, sa le pun pe pervaze!

 4. Andreea

  Am avut si eu tot asa comandate. O minciuna gogonata 🙂 sorry i spoil the fun

Privacy Policy