Noapte bună, copii!

12 Jun 2012 by

Eu trec în fiecare zi pe lângă studioul de teatru Tanti Radio . E un loc fabulos în care i-am invitat pe colegii Irinei, când au venit în vizită cu școala și le-am spus “Să știți că aici se înregistrează toate piesele de teatru pentru copii și poveștile alea frumoase de la Noapte Bună, copii”. S-au uitat la mine ca la mașini străine. În afară de Irina, care a dat cu nasul de teatrul radiofonic pentru copii pentru că mama ei a vrut așa, nici unul dintre cei 25 de copii nu știau despre ce vorbesc. Îmi dau seama că e ușor demodat să mai ții copilul pe loc sâmbăta dimineața, de exemplu, să asculte ora de muzică pe Cultural sau Teatru Radiofonic pentru Copii sau să deschizi aparatul de radio în fiecare seară la ora șapte, ca parte a ritualului de culcare. Nici măcar eu nu o fac. De-aceea m-am bucurat tare când Gilda, colega mea, m-a invitat la lansarea ultimelor numere din colecția “Noapte bună, copii!”. E vorba despre povești și povestiri românești, de care sigur copiii se vor lovi la școală. Și cum e greu să-i convingi să citească de mici, pot fi mai întâi vrăjiți cu povești audio citite de mari actori. Și când zic mari, zic de talia lui Octavian Cotescu, a Rodică Tapalagă și a Alexandrinei Halic.

Iată prezentarea ultimelor trei volume:

“De la Povestea gâştelor a lui George Coşbuc până la Povestea prinţului a lui Vladimir Colin, cele mai frumoase poveşti şi povestiri româneşti vă aşteaptă în noua serie „Noapte bună, copii!” a Editurii Casa Radio.

Ascultaţi-i pe: cocoşul din Punguţa cu doi bani, bunicul şi bunica lui Delavrancea, gândăcelul lui Gârleanu şi mulţi alţii, pe cele 3 CD-uri Poveşti&povestiri româneşti, în regia artistică a legendarului creator al acestei emisiuni de colecţie, Mihai Jemăneanu.

„Noapte bună, copii!” este o colecţie ilustrată de către Ciubi (Alexandru Ciubotariu), binecunoscut publicului atât pentru benzile desenate şi ilustraţiile de carte pentru copii, cât şi pentru arta stradală, pe care o practică în Bucureşti şi în ţară de peste cinci ani.

Volumul 8

LUNI – 1 GEORGE COŞBUC, Povestea gâştelor . Citeşte Val Săndulescu
MARŢI – 2 VERONICA MICLE, Soarele şi crivăţul. Citeşte Magda Popovici
MIERCURI – 3 ION CREANGĂ, Punguţa cu doi bani. Citeşte Dumitru Furdui
JOI 4 – BARBU ŞTEFĂNESCU-DELAVRANCEA, Bunica. Citeşte Val Săndulescu
VINERI – 5 BARBU ŞTEFĂNESCU-DELAVRANCEA, Bunicul. Citeşte Liliana Voiculescu
SÂMBĂTĂ – 6 EMIL GÂRLEANU, Voinicul/ Gândăcelul. Citesc Dinu Ianculescu şi Elena Pop
DUMINICĂ – 7 EMIL GÂRLEANU, Căprioara. Citeşte Rodica Tapalagă

Volumul 9

LUNI 1 – TUDOR ARGHEZI, Hoţul. Citeşte Tudorel Popa
MARŢI 2 – CONSTANTIN TEODORI, Lucrul cel mai de seamă. Citeşte Octavian Cotescu
MIERCURI 3 – EDUARD JURIST, Măgarul fotograf. Citeşte Costache Antoniu
JOI 4 – EDUARD JURIST, Poveste neterminată. Citeşte Tudorel Popa
VINERI 5 – EDUARD JURIST, Bomboanele. Citeşte Octavian Cotescu
SÂMBĂTĂ 6 – VASILE MĂNUCEANU, Măgăruşii. Citeşte Octavian Cotescu
DUMINICĂ 7 – VASILE MĂNUCEANU, Puiul. Citeşte Octavian Cotescu

Volumul 10

LUNI 1 VLADIMIR COLIN, Şoricelul. Citeşte Octavian Cotescu
MARŢI 2 VLADIMIR COLIN, Povestea ceasului cu inimă Citeşte Octavian Cotescu
MIERCURI 3 VLADIMIR COLIN, Povestea prinţului. . Citeşte Octavian Cotescu
JOI 4 CĂLIN GRUIA, Ghetele. Citeşte Alexandrina Halic
VINERI 5 CĂLIN GRUIA, Ziua cea de ieri. Citeşte Octavian Cotescu
SÂMBĂTĂ 6 MIHAI JEMĂNEANU, Ciocârlia şi soarele. Citeşte Octavian Cotescu
DUMINICĂ 7 MIHAI JEMĂNEANU, O poveste veche. Citeşte Octavian Cotescu

Mai multe detalii despre colecție găsiți aici, unde puteți și asculta fragmente din povești.

Fiecare cd audio costa 11 lei, un preț de nimic pentru cât de mult oferă. Nu le ratați, Irina le iubește și mereu mă întreabă ce-nseamnă diferite cuvinte și expresii pe care le aude în povești. Sunt bune de colecționat și mai interesante, pentru că le dă copiilor ocazia să-și și imagineze cum arată personajele, cum arată peisajele, un exercițiu extraordinar pentru mințile fragede.

6 Comments

  1. Sa stii ca le-am trecut si noi pe lista, aproape ca sunt o nimica toata ca pret.

    Asta pentru ca avem un cd din colectia aceasta, cred ca a aparut cu Jurnalul National, candva, nici nu mai stiu cand. Dar atat de atasata a fost Flavia, atat l-a iubit, atat l-a ascultat si l-a reascultat incat mi se pare incredibil ca n-are nici o zgarietura. Citez doar doua pevestioare: A fost o data Baba Dochia de Ina Sterescu, in interpretarea lui Mihai Constantin (tare mult m-am bucurat sa-l aud vocea lui Ionica din Liceeni), Baba Dochie pe care a si desenat-o pe la 4 ani, si Printesa de zapada si Tanarul Aprilie.

    Tot din seria povesti de ascultat, avem vreo 4 cd-uri aparute cu Mami, frumoase si ele, doar ca sunt citite de o doamna, nu-i stiu numele, dar ii stiu modulatiile vocii foarte bine 🙂 (aceasta voce am auzit-o prin reclame la tv). Dintr-un astfel de cd am ascultat povestea lui Limir Imparat cu Lia 🙂

    Si ca sa-ti dai seama cat s-a ascultat la noi, am reusit sa stricam cd-ul, merge doar radioul. Trebuie sa caut posturile clasice, desi Flavia inca asculta povestea de seara de la Radio IB.

    Gata, m-am lungit prea mult!
    Multumesc si o zi frumoasa!

    • Cu placere, Aurelia, ma bucur sa aud ca fetele tale ma aud si pe mine:) Pe aia cu Limir Imparat o avem si noi e citita de Daniela Nane, si Irina o stie pe dinafara.

  2. Stiu eu de ce te urmaresc, mereu aflu informatii folositoare, multumesc!

    Spre rusinea mea, trebuie sa raportez ca nici eu nu le dau radio la copii.
    Mi-a iesit din uz, nici eu nu mai ascult de ani de zile radio/TV (vorbesc de zanganelile pt adulti) si stiu ca pierd anumite lucruri care mi=ar fi utile.
    Ma bucur atat de mult de zona minunata si linistita in care locuiesc, si mai sunt si copiii galagiosi, daca pun un radio peste oricare din astea, nu iese bine 🙂 Glumesc!

    Chiar ma intrebam adesea cum mai sunt radiourile pentru copii, as fi dat orice sa prind si eu radiouri, cand eram mica, iubeam cele cateva discuri pe care mi le punea mama cu mare zgarcenie, nu stiu de ce!

    Deci da, o sa cercetez treaba cu povestile de la radio si bagam in program. noi oricum citim in fiecare seara, si CD-ul cu dra Firicel stiu ca i-a placut foarte mult fetitei, deci sigur vor aprecia si teatrul radiofonic.

    Multumiri din nou!

    Felicitari pentru domnisoata Lia!

  3. dan

    pe site scrie ca volumele de la 1 la 7 au stoc NU. bine ca scrie cu litere mari ca altfel nu intelegeam 🙁
    asa nu cred ca putem cumpara si implicit nici copii nu pot asculta.

  4. Dar puteti cumpara ultimele trei volume, care sunt pe stoc.

Privacy Policy