Now I have found my other half

6 May 2016 by

Ca scriitor de povești pentru copii, ai nevoie de un ilustrator cu care să ai o relație bună. El să te înțeleagă, tu să îl aștepți cât are nevoie. E ca un mariaj. E ca o poveste de amor, în care intră și respect și cruțare și răbdare și tot ce presupune actul creației până la urmă. Găsești rar pe cineva cu care să te înțelegi așa de bine. Am avut până acum patru ilustratori. Azi pot să spun: She is the one. My other half. Jumătatea mea cu culori și curbe și umbre și nuanțe.

Azi îmi vine să mă pup! Nici nu mai știu unde am găsit-o pe Anda, probabil că pe internet. Dar ce bine că am găsit-o! Ce frumos am lucrat cu Anda și câtă răbdare am avut una cu cealaltă și ce bine se termină totul! Deja discutăm despre următoarea carte, în care vom avea zâne și licurici, da, da, le vine rândul lui Lipici, Clipici și Sclipici… Mulțumesc, Anda, mulțumesc din suflet!

Dar să ne întoarcem la Omul meu de zăpadă…

carticicaAnda a scos azi din tipografie prima parte din tiraj. Pe restul le ia luni, încă se mai bibilește la ele. Ar fi fost toate gata, dar 5 (cinci!) exemplare aveau un mic defect, așa că omul nostru de la tipografie a zis că nu, nu-s gata, să mai stăm un pic, să se lipească bine, să șteargă orice urmă de aracet rămasă, să fie perfectă. Nu-l cunosc personal pe Mircea Florea, dar sunt impresionată de atitudine și de profesionalism! Kudos! Am tipărit cartea în Brașov, la tipografia Yolans, le mulțumesc pentru treaba bună pe care o fac. Nu e o carte ieftină, dar merită fiecare leuț.

Sunt fericită în secunda asta, așa de fericită că am lacrimi în ochi și-mi plesnește pipota de mândrie. Și-n mândria asta se mai amestecă un pic de … cum să-i zic eu în românește? Smerenie? Nu vreau să sune pompos, dar în engleză are mai mult sens: humility. Senzația aia când stai și te miri că ți se întâmplă ție așa ceva, când nu știi dacă meriți tu toată fericirea asta și toată încrederea și toată bucuria. Cam așa.

Eu mai am de stat, cartea va ajunge la mine abia în vară, ce să facem, așa se aliniază planetele, dar voi… voi puteți să o țineți în brațe de săptămâna ce vine!

Vă rog, mângâiați-o și pentru mine, strângeți-o în brațe în locul meu… Spuneți-i că o iubesc, fiecăreia dintre ele.

Thank you for loving me!

2 Comments

 1. Teo

  in noiembrie 2013 iti scriam de Anda si al ei personaj Lia…cred ca atunci s.a infiripat povestea, Lia a fost cheia.
  pupici
  Teo

  • Ada

   Teo, cum sa-ti multumesc? Poti sa imi pui link? M-am uitat la toata luna noiembrie 2013 si nu am gasit…

Privacy Policy