Nu ne-am pupat! Şi seara se pupă!

30 Sep 2008 by

Am fost la munte. Eu la treabă, ei la joacă. 11 familii, nenumăraţi copii. Erau dificil de ţinut la un loc. Fetele, mai mari decât Irina mea şi-au făcut imediat gaşca şi s-au retras într-un colţ. Băieţii, puţin mai mari decât Irina, au făcut ce fac ei de obicei. S-au alergat pe holuri, au bătut cu furculiţele în farfuriile de porţelan fin, s-au războit cu foi de salată. Pe mine m-a amuzat, pe domnul soţ l-a scos din sărite foiala continuă. Comunitatea a hotărât că ne mai trebuie un copil ca să ne mai relaxăm.
Nu că e a mea, dar a fost cea mai cuminte de acolo. Ea şi Patrick, care când a dat cu ochii de ea, a alergat s-o îmbrăţişeze şi a strigat vesel: Irina! ce dor mi-a fost de tine.
Domnişoara Zuluf n-a reacţionat, dar nici nu s-a tras de la pupat. După vreo două ore de puzzle în doi, Patrick a invitat-o să doarmă cu el, iar zâna noastră a venit să ceară voie de la tata să doarmă cu Patrick în noaptea asta. Tata s-a făcut verde-albastru-roşu, eu am izbucnit în râs, am dezamorsat situaţia explicându-le tinerilor că la 4 ani fiecare copil doarme cu mămica lui. Să revină Patric cu cererea asta peste vreo 14 ani, că noi ne mai gândim între timp dacă o lăsăm sau nu pe Irina.
În ultima seară s-a făcut un foc de tabără pentru copii. Au fost încântaţi. Tati şi Irina au căutat un lemn gros pe care l-au aruncat în foc împreună. Apoi ne-am urcat în maşină şi-am luat-o spre casă.
Pe drum, V îmi mărturisea că e foarte mândru de fiică-sa şi că se gândeşte ce cadou să-i cumpere ca s-o recompenseze.
– Cred că dacă o iei în braţe şi-o pupi şi-i spui că eşti mândru de ea, o să conteze mai mult decât orice cadou care după 20 de minute se învecheşte.
A făcut întocmai. Am lăudat-o. Am pupat-o, am îmbrăţişat-o. Acum avem curaj să mai plecăm cu ea şi chiar plănuim să mai ieşim la munte cel puţin o dată până dă zăpada.
Duminica ne-am petrecut-o la Festivalul Masca, unde Irina a pictat bucăţi de lemn şi s-a uitat la teatrul de păpuşi. De ieri ne-am intrat în rutină. E greu s-o culci chiar la ora 20.30 după atâtea evenimente. S-a dat jos din pat de nenumărate ori, sub diferite pretexte. Dar cel mai dulce a fost următorul:
– Mami, nu ne-am pupat. Şi seara se pupă!
Ba ne pupasem dar am aflat de la părinţi cu state mai vechi că asta cu pupatul dispare de la o vârstă încolo aşa că nu refuz niciodată un pupic în plus.
– Hai, vino la mama să te pupe.
Ne-am pupat, ne-am îmbrăţişat, am mângâiat-o.
– Eşti atât de frumoasă, mami!
– Şi tu eşti cea mai frumoasă fetiţă din lume.
– Ba tu eşti cea mai frumoasă din lume.
– N-am cum să fiu eu că eu sunt mămică, nu fetiţă. Şi-apoi, tu eşti de două ori frumoasă: o dată frumoasă ca mami şi o dată frumoasă ca tati. Cum aş putea eu să fiu mai frumoasă decât tine?
– Mami, dar tu de ce nu ai părul auriu ca mama Alesiei?
Şi-aici s-a rupt filmul.

Related Posts

Tags

Share This

12 Comments

 1. oana

  foarte vesela istorioara, imi pare rau ca n-am citit-o dimineata la cafea… ar fi mers si cu o prajitura… cum in ultimul timp is plina de var cu toate lucrurile vraiste in casa, tu esti singura mea sursa de literatura :)… sa mai scrii… poate publici si mici snoave de astea, ca-s tare vesele, mie imi plac!

 2. mara

  hahahaha, să știi că nici mie nu mi-a picat foarte bine când a remarcat max, in gura mare, pe stradă, că Mariana are “tzitzi” mai mari ca ale mele.

 3. Ada Demirgian

  @Oana, scriu eu cam saptamanal, daca nu mai des.
  Mara: problema mea nu e ca ii place alta mama. ci ca e mama Alesiei. Ti-am povestit eu ce si cum cu fetita asta.

 4. Stropi de Fericire

  Am remarcat ca scrii bine si frumos 🙂 Te felicit pentru blog. Mi-ar placea sa facem link exchange. Spune-mi te rog cum ai dori sa apara blog-ul tau in blogroll-ul nostru (numele de afisare si link)?
  Blog-ul nostru e http://stropidefericire.blogspot.com . Daca doresti sa ne adaugi si tu foloseste Stropi de Fericire drept display name si adresa anterior mentionata.
  Ne cerem scuze de deranj si speram intr-o colaborare frumoasa 🙂

  Echipa Stropi de Fericire

 5. Ada Demirgian

  stropi de fericire, merci de oferta da-mi voie sa va citesc o vreme si pe urma vedem ce schimbam:)

 6. Stropi de Fericire

  nu ne grabim… take your time 🙂 noi am facut deja primul pas 🙂

  Echipa Stropi de Fericire

 7. mamica de Sebastian

  Doamne copii astia:)Poop si io Irina pupacioasa:)

 8. Alex

  Au! Or fi toti copii talentati la faze dinastea “hot”? Ana mea are trei luni, oare cat mai am de relaxare, vre-un an?

 9. alina

  Mă bucur că v-ați simțit bine și că Irina a fost cuminte. Uite-așa, cu bune și cu rele se fac mari … așa că pupați-vă mult!!! 🙂

 10. Ada Demirgian

  @ana: de cum incepe sa mearga singura asteapta-te sa-ti tranteasca usa-n nas.
  @alina: ne pupam des. Azi ne-am tot pupat fro 10 minute. Desi eu am faringita (de la ea) si ea are amigdalita (de la gradi).

 11. Alex

  Sa inteleg ca gradi e eterna sursa de anticorpi . .

 12. Ada Demirgian

  @alex: ihi. O sa ti se spuna des ca primul an de gradi asa e, se cam imbolnaveste copilul. Ei bine, nu doar copilul…

Privacy Policy