Nu vreau să vorbesc despre asta

22 Jun 2010 by

http://www.youtube.com/watch?v=7RkWs6P2IwE&feature=player_embedded

Sunt poveşti pe care nu le pot spune. Chiar dacă las impresia că dau tot din casă, nu e aşa. Am poveşti pe care n-am să le fac publice niciodată. Unele-s prea urâte, altele sfâşietoare, câteva dintre ele sunt prea frumoase ca să fie scoase în lume. Nu-s toate poveştile mele. Sau doar ale mele.

Să nu vă supăraţi că acest blog nu e un “reality show”, ci doar un jurnal de creştere, a mea şi a Irinei, albumul cu poze cu zimţi. Nu veţi găsi aici nici poze cu căprioara de la Buşteni, nici poze cu Irina pe păturică, nici poze din categoria “yola” ci, mai degrabă, poze care arată mici minuni, care pun culoare amintirilor mele despre “cum era când era” şi “cum făcea când încă nu ştia”. Dar nu pot scrie despre cât de adânc se duc răutăţile şi cruzimile copilăriei ei, nici despre ce urme uriaşe îmi lasă pe suflet, vreau să păstrez doar bucuriile, momentele de mirare, cumpenele şi rezolvările lor. N-am să vă spun cum mă judecă, nici cum mă pune la colţ, nici cum mă face să plâng. N-am să vă povestesc despre bărbaţii din viaţa mea, nici despre părinţii mei – mai mult decât e necesar. Şi despre Irina va trebui să mă opresc din scris la un moment dat, ca să nu o pun în situaţia imposibilă de a da socoteală pentru fapte ce ar fi trebuit să rămână între noi. Sunt foarte conştientă că a avea un blog implică expunere publică. Nu vreau să rănesc pe nimeni, nu vreau să supăr ori să mânjesc pe cineva. Tocmai de aceea sunt poveşti pe care nu vi le pot spune şi vă mulţumesc că înţelegeţi.

Ce pot să spun e că piesa de mai sus, acum doi ani, m-ar fi făcut să plâng în hohote, pentru că aşa sunt eu, îmi dau lacrimile când îmi văd imaginea ori viaţa reflectate în oglinzi neaşteptate sau atipice. Azi spun cu bucurie că piesa de mai sus nu este despre mine. Că inima mea nu e frântă şi nici învinsă, a fost luată cu delicateţe de pe jos şi cusută de mâini ce ştiu să facă asta: să repare, se protejeze, să ţină.

Tuturor celor ce sunt acum în pragul unei alegeri, celor ce le e frică să se desprindă de pietrele în jurul cărora s-au încolăcit deşi instinctul le spune că se vor scufunda împreună, le pot spune atât: viaţa poate fi şi altfel. Frumoasă. Senină. Simplă. Bună. Nu vă înecaţi. Nu foloseşte nimănui. Keep Sailing, as I do!

http://www.youtube.com/watch?v=vRuLNhxMBUA&feature=related

Related Posts

Share This

13 Comments

 1. Cine te respecta si te apreciază nu cred ca s-a aşteptat ca blogul tau sa devină o pagina de tabloid, cu dezvaluiri amoroase, plecari sau reveniri spectaculoase.
  Si îţi dau dreptate cu vârsta Irinei, care de acum începe sa aibă nevoie de intimitatea gandurilor ei. Numai ca ceva ceva poţi sa ne mai scapi si noua, poate vreo poveste inventata sau vreo replica din aia taioasa adresată mamei. Pentru mine, cel putin, asta înseamnă pregătire.

  • Da, cand incepem scoala schimbam subiectul blogului. Am aceasta fereastra, pana incepe ea clasa 1. Trebuie sa-mi gasesc alt subiect.

 2. Aaaa! Si meriti tot binele ce ţi se întâmpla acum in viaţa! Eşti un om frumos!

 3. nu, nu pari ca dai tot din casa. pari ca “dai din casa” lucruri frumoase. si e normal sa fie asa. pentru ca ce scrii tu e, pentru mine de exemplu, un model de urmat. pentru ca imi place cum o cresti pe irina. nu, nu cred ca ar trebui sa povestesti mai mult decat povestesti

 4. oana

  ma bucur ca esti fericita

 5. multumesc, ada, nici nu stii cat ma ajuta ceea ce ai scris in postul asta. multumesc

 6. Mă scuzaţi. Am votat acest post. 😉

 7. carmenbr

  Ada, nici nu stii cat ma bucur pentru tine. Meriti din tot sufletul sa fii fericita.

  Insa fericita sunt si eu pentru ca voi ajunge in vara in Ro si nu va mai trebui sa deleg pe altcineva pentru un autograf, il voi cere chiar eu. Abia astept urmatoarea vostra intalnire de la Verde Cafe! 🙂

 8. Anca

  Te respect ca om si te felicit pentru ce facii. Ma bucur ca esti fericita si iti doresc ca asta sa fie drumul spre o fericire si mai mare. Esti un om frumos, puternic, responsabil si meriti tot ce e mai bun.
  Nu mi se pare ca dai din casa. E blogul tau si tu decizi ce incluzi in el.

  Am sa te citesc indiferent pe ce tema ai sa scri. Imi place cum o faci si imi placi ca om.

Privacy Policy