Nuanţele muzicii

30 Jan 2009 by

Când mergea cu domnul Nicu la grădi, Irina asculta Itsy Bitsy FM. Şi eu cu ea. Volens Nolens. Până mi-au ieşit pe nas Alunelu’ si Alluete…
Acum Irina ascultă Gold FM. Un post de radio MINUNAT. La care mi-ar plăcea tare de tot să lucrez şi eu. Aşa că, zilnic domniţa e expusă la ABBA, CCR, Eagles, cu alte cuvinte la muzică. Nu îi plac toate, dar nefiind democraţie, n-are drept de vot. Eu sper că în timp or să-i placă.
Azi meşterea ceva la laptopul ei. E foarte importantă, are laptop şi îşi omoară timpii morţi din trafic cu exerciţii de logică. La radio, Unchained Melody.
– … neeeed your loooove…, fredonam eu, stând de vreo 20 de min în coloana formată pe cheiul Dâmboviţei, din pricină de semafoare moarte la podul Grozăveşti.
– Măi, mami, asta e muzică de noapte.
– Ha! Da’ tu de unde ştii?
– Tu nu înţelegi? Există mai multe nuanţe de muzică.
– Cum adică nuanţe de muzică, zic, siderată.
– Unele care sunt mai simple şi altele mai grele.
Pentru că îmi scapă puţin logica demonstraţiei, poate îmi explicaţi voi… cum devine treaba asta cu nuanţele muzicii în capul unui copil de 4 ani şi 12 zile.

Related Posts

Tags

Share This

5 Comments

 1. Cristian

  Mulţi & frumoşi înainte – că, oricum, la data aia, am ratat urarea!

  OTOH: n'am idee, n'am răspuns, pot doar să'ţi spun că, înainte de a deschide gura spre articularea sunetelor, înainte de a se ţine bine pe două picioare, Dinu se ancora de grădelele patuţului şi intona acea inspiraţie (inspirare?) uşor umedă din refrenul lui Girl al lui Beatles!

  Acum, la 11 ani, e metalist!
  😉

 2. Ada Demirgian

  Cristian, multumim. Aaaa, metalist, mai bine decat emo:)

 3. alina

  SUPER!!!
  Știi ce am înțeles eu din replica Irinei? Că pt a putea “digera” o anumită muzică, pt a o putea înțelege mai bine, ai nevoie de liniște, ca să te poți concentra la ascultat. Ceea e mai simplu la culcare și mai greu în trafic, nu? :))
  Mie Maria îmi cere “muzică din aia SPECIALĂ, pt oameni mari!” :)).

 4. mama lui andrei

  cred ca muzica de la gold e mai limistita are nunate de dodo si nu e zglobie si saltareata ca cea de la itsy bitsy ca sa ne trezeasca dimineata
  eu incerc si ceva mai complicat usor simfonic – incetutul de la a 9a (e distrctiv cu bum bum bum) – si vad ca am succes dar nu la fel de mare ca si cantecelele de la gradi intr-o limba cred ca apropiata de esperanto…
  e importtanta starea pe care le-o da muzica ii linisteste ii indeamna la dansat, la topait…
  mai depinde si al ce muzici ne supun vecinii – deocamdata, doamne ajuta de radio comercial in fm dar fara altele….
  o dimineata si saptamana faina

 5. starchimachim

  Am zic către nepoata mea de 4 ani:stai cuminte,nu fă cutare prostie,te murdărești etc.Da ea către mine,pe un ton direct:nu mă mai aburii ,mă.

Privacy Policy