O călătorie într-o bucătărie cum nu-s o mie

3 Aug 2012 by

Acum o lună şi jumătate am câştigat un concurs organizat de Marriott pe Facebook. Trebuia să numim un tort de nuntă, ornat cu papioane şi perle. I-am spus Misters and Miss. Aşa mi s-a părut mie că se numeşte acest tort. Lor le-a plăcut numele dat de mine şi mi-au oferit un tort pentru 10 persoane. Am păstrat voucher-ul cadou pentru ziua lui Laur şi nu-mi pare rău, pentru că am primit un tort delicios.

Mai mult decât atât, am avut ocazia să intru în bucătăria de la Cucina şi să fotografiez ornarea tortului lui Laur. A fost o experienţă interesantă. Am avut ocazia să gust din preparatele de la Marriott cu ocazia week-end-ului nostru de miere şi m-am bucurat să pot intra în zona inaccesibilă oaspeţilor.

Tortul lui Laur este din ciocolată cu fructe de pădure. E o simfonie de gusturi şi a fost grozav să fiu acolo să văd cum a fost ornat. Pentru că muzica e importantă în viaţa lui, am cerut ca tortul să fie ornat aşa încât să-l încânte. Şi rezultatul a fost gozav, Laur s-a bucurat de surpriză, mai ales că nu l-a văzut până n-a ajuns acasă de la serviciu.

Am să las fotografiile să-şi spună singure povestea. Eu mai spun doar că doamna care a făcut tortul lui Laur şi l-a ornat azi sub ochii mei lucrează în branşă de 12 ani şi a făcut aproximativ 18.000 de torturi. Face cam 7 pe zi. I-a luat cinci minute să orneze minunea de ciocolată. Reţeta e secretă, evident, dar tortul e divin.

Iată:

N-am fotografiat doar tortul, m-au lăsat liberă prin bucătărie şi am luat cu mine şi alte imagini. Pâinicile cu rozmarin sunt extraordinar de bune, poţi mânca doar pâine caldă cu unt sărat… cât despre îngheţată, nu e chiar îngheţată, e gelato. Adică tot îngheţată, dar mai cremoasă, doar pe jumătate aerată. Cam aşa.

Mulţumim pentru tort!

Şi aşteptăm şi celelalte concursuri.

1 Comment

  1. dina litzica

    mmmmmmmmmmm!

Privacy Policy