O duminică încântătoare

8 Mar 2010 by

Nu ştiu cum a fost pentru voi, dar pentru noi a fost o duminică frumoasă. Am început cu un mic exerciţiu de pictură – în sfârşit am scos la bătaie setul de acuarele pentru pictat pe sticlă primite de la Germina, de Crăciun. A durat ceva până să mă prind cum se face cu tuburile alea, dar am reuşit până la urmă.

Apoi, cât mi-am băut eu cafeaua, cea mică a văzut, în sfârşit, Frumoasa şi Bestia. Pentru că Irina ştie bine basmul din cărticica din colecţia Adevărul, am profitat şi i l-am servit în limba engleză, pe care o cam evită dânsa. Am continuat cu o plimbare în aer liber, în parcul nostru preferat. Deşi erau toboganele ude şi doar vreo două leagăne erau libere, am profitat din plin de soarele de afară şi de aparatele de gimnastică minunate puse la dispoziţie de domnul primar. Mi se pare o idee foarte bună asta, cu aparatele în aer liber. Nu se compară cu mersul la sală, dar decât să stai să priveşti în gol cât copilul se distrează, mai bine dai din mâini şi din picioare. M-aş bucura dacă aş vedea mai multe mămici profitând de ocazie, în loc să fumeze în locurile de joacă sau, mai rău, să spargă seminţe. Dar azi nu am fost singura pereche mamă-fiică pe aparate. A mai fost o mamă cu o fetiţă, ceva mai mare decât Irina, care s-au simţit la fel de bine ca şi noi. Asta îmi dă speranţă.

Pentru prânz ne-am cumpărat peşte. L-am făcut la cuptor, în folie, am o reţetă minunată. Apoi am culcat copila şi cât şi-a făcut ea somnul de frumuseţe, m-am ocupat de ale casei: prânzul pentru zilele următoare, rufele, alte mici amănunte gospodăreşti. Am reuşit să punem la punct şi coltul pentru diete, ca să nu sufocăm blogul cu impresii despre slăbit. Graţie lui Don Pandele care a săpat ieri toată ziua pentru o soluţie, mulţumim!

După amiază, Irina n-a mai vrut să iasă din casă. A preferat să mai picteze o tură şi apoi să jucăm domino. E din ce în ce mai bună la domino şi, deja, nu mai jucăm cu piesele pentru copii mici, am trecut la domino clasic. Se descurcă onorabil pentru cinci ani. Ne-am încheiat seara cu un alt Disney clasic: Cenuşăreasa. Un desen animat absolut minunat, pe care Irina l-a urmărit cu sufletul la gură.

A fost o zi frumoasă şi liniştită, cum nu am mai avut demult. De mâine, ne reapucăm de treabă. Am primit o nouă carte de tradus. Se cheamă Sugar queen… Ironia Soartei 🙂

Vă urez să fie soare!

Related Posts

Tags

Share This

7 Comments

 1. LA MULTI ANI, Doamna!
  LA MULTI ANI, Domnisoara!

  sa ramaneti la fel de frumoase, sa fiti iubite si sanatoase!!!

 2. ruxij

  Hey Ada…foarte frumos postul, exact genul de duminica pe care mi-l doresc, si mi-l ofer si eu cu baiatul meu de cate ori am ocazia.Liniste, buna dispozitie, cate ceva timp si pentru ale casei, program ok si pentru copil…Ehhh….ce bine ca vine primavara…..
  La noi sambatele sunt haioase, facem curat amandoi prin casa, lol, sa vezi puiul mic cum “da el cu aspiratorul” :)) Dupa curatenie plecam la plimbare,mai des prin piata si mai rar prin parc de cand cu frigul..dar lasa ca trece si frigul asta.Duminca de obicei fac ceva dulce, pe cat posibil sa fie comestibil si de pui mic de 2 ani …si luam masa cu bunicii la noi acasa…;)

 3. La multi ani, Doamne si Domnisoare! Va urez o primavara insorita, calduroasa, vesela si inflorata! De sanatate si cele cuvenite celor dragi nu mai insir aici, sunt subintelese si mereu valabile…

 4. mioara

  La multi ani si astazi 🙂

  Ce parc, ce ne-parc, aici, la mare, zapada s-a asternut deja de 1 m !

  Pe puiul meu il atrag cu jocul de-a magazinul in engleza. Desigur, ea are doar 3 ani jumate si noi spunem chestii simple: legume, fructe, obiecte uzuale si nelipsitele cuvinte magice.
  Voi, la 5 ani, aveti doua gramezi de posibilitati.
  Am mai invatat-o cantecelele piticilor si pe al Albei ca Z, cel cu I’m wishing… caci canta singurica partea asta.
  Si desenele sunt numai in engleza. Mi-a venit ideea sa nu-i pun in romana cand, pe la doi ani, vazand de cateva ori Ice Age 2, m-a intrebat ce inseamna Extinct. Ea singurica, pronuntand impecabil.

  Va doresc multe zile insorite !

Privacy Policy