O poveste cu doi lupi si o vinere neagră

23 Nov 2012 by

Am găsit povestea asta pe Facebook şi m-am gândit să v-o spun şi vouă.

Intr-o seara, un batran indian ii explica nepotului sau ce lupta teribila se da in interiorul fiecarei persoane. Si ii spunea asa:
Exista in fiecare dintre noi doi lupi.

Lupul Raului: El este furia, gelozia, invidia, tristetea, regretele, aroganta, cupiditatea, vinovatia, inferioritatea, minciuna, orgoliul, superioritatea si egocentrismul..

Lupul Binelui: El este bucuria, pacea, iubirea, speranta, linistea, modestia, bunatatea, bunavointa, generozitatea, adevarul si compasiunea.

Dupa o clipa de gandire nepotelul il intreaba:

– Bunicule si care lup castiga?

La care batranul ii raspunde simplu:

– Cel pe care il hranesti.

Voi cui daţi de mâncare zilele astea?

Şi apropos de Black Friday, daca vedeţi undeva reduceri la monitoare, vă rog să-mi ziceţi şi mie, monitorul meu de acasă e pa şi pusi şi asta mă întristează tare şi când eu sunt tristă lupul rău se bucură.

 

Related Posts

Tags

Share This

5 Comments

 1. Nora

  So true!

 2. La mine’n sat, sunt monitoare super, peste drum, la 200 de lei 🙂 Chiar aseara m-am uitat de un laptop.
  Daca veniti in vizita … 😀

  Hai sa-l facem obez pe Lupul cel Bun! 😀
  Eu ii dau si tort, vinerea viitoare 😀

 3. Dan

  un monitor vechi tip CTF iti pot oferi eu cind doresti (doar sa spui unde il pot aduce). insa la momentul actual sunt considerate invechite si probabil cei care spun ca strica ochii stiu ce spun. eu zic ca daca ai spune ca iti trebuie un monitor bun ca sa poti scrie in continuare pe blog, sigur s-ar stringe suma necesara. nu stiu cit de mult conteaza pentru tine, insa pentru mine uneori esti mai mult decit un medicament. si ceea ce e cel mai important, ceea ce reusesti sa faci cu ceea ce scrii nu poate face nici un medicament inventat pina acum (vorbesc serios din postura unui inginer chimist care a produs diverse medicamente timp de aproximativ 8 ani). o vorba buna si un suflet deschis nu isi au echivalentul in aur.

  • Dane, iti multumesc frumos pentru intentia nobila, dar eu am nevoie de un monitor bun, pentru ca stau mult timp cu ochii in el. Laur a facut tot ce putea pentru a-l resuscita pe cel pe care l-am folosit pana acum si de-aia inca pot scrie, insa se stinge in mod constant si imi taie tot cheful sa mai fac orice. Nu e un caz social, caut insa un deal bun, pentru ca fiind decembrie sunt multe cheltuieli ce greveaza bugetul. Se va rezolva intr-un fel sau altul. 🙂 Inca n-am tras obloanele, nu-ti face griji, dimpotriva, urmeaza 24 de zile de lucruri frumoase.

Privacy Policy