O primăvară fericită!

1 Mar 2015 by

Dragă Valerică, martisoare de la nana

Știu că o să citești textul ăsta, o să ți-l arate Io.

Atâția ani de zile mi-ai adus un mărțișor în plic mic, cu aceste trei cuvinte pe care doar tu mi le scriai pe cartonaș alb. Să fie 8? Nu, sunt convinsă că și-n liceu ai continuat să îmi aduci mărțișoare. Să zicem 12!

Nu mai am nici un mărțișor de când eram mică, jur că nu știu ce s-a ales de colecția mea.Dar urarea asta cu primăvara fericită caligrafiată de tine e sinonimul lui 1 martie.

Să știi, Valeriu, că primăvara asta chiar sunt fericită. Am primit mărțișoare de acasă și chiar am putut să încropesc și eu câte ceva, cu 20 de fire puse în bagaj și niște charm-uri luate de la Michaels. Două vor pleca spre voi, pentru Io și pentru mama ta. Probabil vor ajunge târziu, dar tu să știi că m-am gândit la tine și la ai tăi, așa cum o fac la fiecare 1 martie.

port credit swansAzi stăteam la poștă cu plicul de mărțișoare primite de la Flori în mână și încercam să nu plâng, de bucurie și de emoție, de cât de important e gestul ăsta care ține de felul în care am fost crescuți și de cine suntem noi pe dinăuntru. La noi e frig, dar eu țineam primăvara în mână și pe urmă am văzut lebedele la Port Credit înotând în apă cristalină, semn că se dezgheață apele și pe aici, mai încet, dar sigur.

Să știi că la Eroilor, la metrou, în fiecare an se striga venirea primăverii pe glas pițigăiat și ușor nazal. “Hai la urzicele și ghiocei” – se auzea de jos, din pasaj. Și știam că gata, au ieșit urzicelele, era clar că s-a terminat și iarna.

Ei, uite că acum suntem departe de Eroilor și tu și eu și ai mei și ai tăi. Dar ne rămâne ceva. Ne rămâne urarea ta de primăvară fericită, caligrafiată pe un cartonaș alb, pe care o am în fața ochilor, chiar dacă nu o mai pot ține între degete.

Dragă Nana, Dragă Flori – mi-ați trimis primăvara în casă și vă sunt recunoscătoare dincolo de cuvinte. Vă mulțumesc din tot sufletul, înseamnă mult pentru noi mărțișoarele astea. Andreea, mulțumesc că ai fost la MȚR pentru mine.

O primăvară fericită tuturor! Și bucurați-vă de urzicele și ghiocei.

 

Related Posts

Tags

Share This

3 Comments

 1. Valeriu

  … si o viata inflorita!

  Draga Ada,

  Nu stiu daca stii reclamele la MasterCard cu “priceless”. In cazul asta, cred ca ar suna cam asa: “Cartonas alb – 10c, Sharpie rosu – $1, martisor – $5, fatza lui Valeriu cand a citit articolul – priceless”. Io iti transmite: “LOL! You’ve made my day!”

  Chiar daca au fost numai 12 martisoare fizice, in gand si suflet au fost mult mai multe (era cat pe ce sa pun un numar, dar m-am oprit la timp — ore sa fi trecut atatea primaveri?)

  Esti o draguta ca ti-ai amintit efortul meu de a caligrafia, si nu neaparat rezultatul 🙂 Trebuie sa recunosc ca partea cea mai persoanala din martisor era urarea de pe cartonas. Noroc (pentu cei mai putin creativi, asa ca mine) cu studentii de la arte plastice care compensau cu atatea idei mununate de martisoare pe care le prezentau la Univeristate sau la Eroilor.

  P.S. Felicitari Irinei pentru premiul “Student of the Month”!!!

  • Ada

   🙂 trebuia o poza.

   • Io

    Din pacate cineva (nu spui cine) nu a fost pe faza cu aparatul/telefonul, desi am anticipat reactia. A fost lejer la concurenta cu Irina ta cand cu scrisoarea de la Mosu’ 🙂

Privacy Policy