O scurtă recapitulare, înainte de final de campanie Olympus Bio

18 Dec 2013 by

badge BIO-blogCu voia dumneavoastră, să ne aducem aminte ce am aflat anul acesta despre iaurtul Bio de la Olympus

Este primul iaurt bio produs în preafrumoasa noastră patrie. 

Iaurtul Olympus Bio este destinat în totalitate consumului intern și este distribuit în cele mai mari supermarketuri si hipermarketuri din toată țara. Fermele bio de la care este colectat laptele folosit pentru producerea iaurtului Olympus Bio sunt foarte atent selecționate, pe baza regulilor privind sistemul de inspecție și de certificare bio stabilite de către Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale. Aceste ferme funcționează pe sistemul circuitului închis al agriculturii, folosind sisteme cât mai apropiate posibil de cele existente în mod natural, în strânsă legătură cu sănătatea solului, a animalelor și cea a omului.

certificare bio 2

Nu tot ce e natural e neapărat și bio. 

Orice produs bio va fi mereu natural. Dar nu orice produs natural va fi întotdeauna bio. Asta pentru că Tanti Maria poate are o vacă de treabă pe care o trimite la păscut iarbă, dar poate câmpul pe care paște vaca e mai lângă DN și atunci iarba aia nu mai e bio. Sau poate vaca a răcit și, în dulcele stil românesc, veterinarul i-a prescris antibiotic. Sau poate că porumbul pe care Tanti Maria l-a dat găinilor crescute de ea la sol nu e el însuși bio. Deci carnea de pui fi-va naturală și ouăle proveni-vor de la găini nestresate în baterii, dar dacă porumbul cu care au fost hrănite nu era și el bio, degeaba, Nană, nu te certifică nimeni. Căutați simbolurile de certificare și încercați să vă interesați dacă acea certificare e pe bune sau nu. Se întâmplă tot felul de minuni.  Iaurtul Olympus Bio are două sigle de certificare și o recomandare de la Bio Romania. Au apelat la certificatul austriac pentru că Austria are o tradiție lungă în materie de certificare bio și compania care emite acest certificat e de încredere.

Olympusbio.jpgPutem concepe pachețele de școală bio pentru luminile ochilor noștri. Pledoaria pentru bio și idei de pachețele, sugestii de produse (desigur, și lactate, desigur, Olympus) puteți regăsi în acest articol care sper să vă fie de folos. 

Nu în ultimul rând, vă reamintesc de discuția despre efectul placebo când vine vorba despre eticheta Bio, cu ușurință aplicată pe diverse produse. 

Închei cu mulțumiri: Vouă, că îmi citiți recomandările. Companiei Olympus, că-mi dă ocazia să vorbesc despre produse de bună calitate. 

Ca să încheiem acest capitol, vă doresc să aveți pe masă cât mai multe produse bio și să vă faceți un obicei sănătos în a cumpăra produse bio cât mai des. 

Related Posts

Share This

5 Comments

 1. anatati

  Chiar, nu eşti tu suficient de drăguţă, să scrii odată un articol cu sugestii de pacheţel? Eventual s-ar putea intitula: “Pacheţele pentru copii mofturoşi şi mame epuizate” 🙂

  • Ada

   Poi am scris! vezi link in text si comentariile de la acel articol.

   • of cors, imediat după ce am dat comentariul am intrat pe link şi am citit, apoi am zis: “I’m so stupid” :))

Privacy Policy