O zi senină cu Micul Prinţ

26 Feb 2010 by

Azi i-am făcut Irinei cunoştinţă cu Micul Prinţ. Şi nu întâmplător azi, ci pentru că azi, Micul Prinţ a ajuns la mine de la mare depărtare. Tocmai de la Paris a venit, dimpreună cu cea mai frumoasă felicitare de început de primăvară pe care am primit-o anul acesta.

E un cartonaş simplu, cu câteva fire de aţă alb-roşie, legate în fundiţă. Parcă o văd pe Ioana pregătindu-le de expediere, o văd deşirând firele astea de pe papiotă şi făcându-le fundă şi ghicesc toate gândurile bune pe care le-a legat cu alb şi cu roşu.

Mi-ai înseninat ziua asta mohorâtă, mulţumesc, Ioana. Mulţumesc şi  că l-ai trimis la noi pe micul prinţ. Cu ocazia asta, Irina are propriul ei exemplar (pentru început în limba română) identic cu cel pe care Luca îl va primi de ziua lui, pe 1 martie. Le-am luat la fel, să nu se certe.

La grădi copiii fac mărţişoare cu fluturi roz şi mov lipiţi pe o floare. Irina a lipsit. Stă acasă cu Ana de aproape două săptămâni, azi am terminat antibioticul şi mai ţinem copilul la căldură până luni, când vom merge direct la Balul Mascat organizat în onoarea lui Luca. De când e Ana acasă, şi eu, şi ea ne simţim mult mai bine. Ana îi citeşte, Ana se joacă, Ana îi povesteşte câte în lună şi în stele, Ana o gâdilă, o mângâie, la Ana în braţe fuge ca să n-o prindă mami-dragonul-care-ii-gâdilă-pe toţi. De când e Ana acasă o simt mai liniştită şi mai echilibrată. Mănâncă bine, e veselă, se joacă şi doarme. Desigur, se şi alintă până peste orice limită a imaginaţiei, desigur, ne “face” pe amândouă din vorbe, dar important e că-şi revine încet şi că are timp să se întărească puţin după două sticle de eritromicină.

Am terminat şi cartea, acum nu mai am nici o scuză, trebuie să mă apuc de Călătoria prin Curcubeu.

Februarie s-a dus ca prin vis. De-acum e primăvară, e anotimpul meu, so watch out world, here I come!

Related Posts

Tags

Share This

5 Comments

 1. santate, sanatate si pupici!
  calatoria prin curcubeu, zici?
  hmmm… tre sa stam un pic de vorba, eu am inceput-o…

 2. adi

  Buna, Ada! As vrea sa te întreb daca Povestile domnisoarei Firicel se poate comanda si din strainatate, din ce am înteles eu de pe site-ul Aramis se pare ca nu.
  Multumesc si sanatate Irinei!

  • Buna, Adi. Eu stiam ca trimit si in strainatate, daca achiti taxele de expeditie. Dar nu lucrez la Aramis, deci nu am cum sa-ti spun un da hotarat sau un nu hotarat. Cel mai bine e sa incerci sa comanzi si mai vezi tu pe urma ce iti raspund.

 3. ceska777

  Si noi am confectionat martisoare si imi pun nervi pe bigudiuri ca nu-mi iese firul ala ursit in alb si rosu ca lumea. Se tot desface….

Privacy Policy