Octombrie, primăvară, pe la apus

5 Oct 2013 by

E ora șase și două minute. Am 21.2 grade Celsius în casă. Camera noastra de zi e inundată de soare și pe balcon se bronzează o mulțime de hăinuțe care mâine vor mirosi a proaspăt și a frig. Miroase a mere coapte în casa noastră, n-am poze să vă arăt, au dispărut în aproximativ 3 minute după ce le-am oferit familiei. Rețeta e simplă. Se iau patru mere mari și frumoase, se spală bine, se scot cotoarele, se pun într-o cratiță, se umplu golurile cu zahăr brun, se dau la cuptor, apoi în 4 vase de ceramică tapetate cu miez de nucă se pune câte un măr, câte un biscuite fărâmat și câte jumătate de linguriță de miere. Se ornează cu frișcă. Dispar imediat. 

– Mă întreb dacă regii și reginele mâncau astfel de deserturi, a cugetat Irina, lichidând și porția soră-sii.

cinderelliCând am ieșit în dimineața asta din casă, era soare și ger, ca-n miez de ianuarie, după bobotează. Am fost la mall unde am băut un ceai extraordinar de portocale cu prietena mea Camelia (știți voi, doamna cu florile alea minunate) și apoi am trecut pe la Diverta. S-ar putea să aranjăm ceva și la Diverta. În vremea asta, Irina își desăvârșea ținuta pentru parada de Crăciun. E foarte drăgălașă, cum stă și coase, mă aștept mereu să văd șoricei apărând de nicăieri s-o ajute să-și termine la timp rochia de bal, cântând “The work song”. Partea de sus a rochiei ei va avea mâneci lungi, pentru că parada va fi de Crăciun și oricum materialul din care o face e subțire, așa m-a informat.

Acum e cald și luminos și aerul e încă rece dar nu atât de rece. Fetele n-au vrut să iasă în parc. Mai bine nu mergem. Bine, nu mergem. Stați în casă.

M-am refugiat în bucătărie. Am pregătit cina de azi, prânzul și desertul de mâine, cafeaua a făcut-o Laur. Când am ieșit să arunc gunoiul (deloc poetic) pe balconul de la ghenă am remarcat că e cald. E primăvară. E… WOW.

David Gilmour cântă, fetele se joacă pe canapea cu bile colorate de sticlă. Mai știi, Ioana, bilele colorate pe care mi le-ai dăruit? Acum e vremea lor. 

Sunt recunoscătoare pentru ziua asta de primăvară în octombrie, după ce am avut 16 grade în casă noaptea. Deși mai e puțin până la apus, fac provizii de soare, pentru că se anunță o iarnă foarte grea.

Mulțumesc, Doamne, că și când e greu, încă putem improviza. 

Ah si The Work song

Related Posts

Tags

Share This

1 Comment

  1. Aptitudinea de a improviza este absolut obligatorie, mai ales la o Mama 🙂

Privacy Policy