Oh, yes!

20 Dec 2010 by

In sfârşit! “Compania Dannon Co. Inc., filiala nord-americana a concernului francez Danone, trebuie sa achite o amenda in valoare de 21 de milioane de $ pentru reclame inselatoare si sa renunte la afirmatia ca produsele sale Activia si Actimel sunt benefice sanatatii, masuri impuse de Comisia Federala de Comert (FTC) din Statele Unite.  Dannon va inceta sa sustina ca a consuma zilnic o portie de iaurt Activia va ameliora digestia si ca Actimel ii ajuta pe oameni sa evite o raceala sau o gripa.  La televiziune, pe internet, in reclamele din presa scrisa, dar si pe ambalajele produselor compania Dannon a mai sustinut ca aceste afirmatii sunt testate clinic, dovedite ulterior a fi false.”

Citeşte tot articolul aici.

Related Posts

Share This

9 Comments

 1. Super veste! Oare pe cand si in Europa?

 2. Sper ca in curand. Si sper ca urmeaza Nestle.

 3. Zu

  Din ce am auzit, era 2012 pentru Europa, de atunci nu mai au dreptul sa mai afirme asa minunatii.

 4. Ramona

  M-am panicat deja. Nestle? eu am inceput sa-i dau lui Alex cereale de la ei; sa ma astept la ceva nasol? mint si astia? nu de alta, dar trec pe altceva (a doua optiune e Humana).
  Danone nu ii voi da nici eu; parca am citit la tine cum a facut Irina alergie (?). Mai bine iaurt simplu cu fructe, la blender…
  Multa sanatate iti dorim!
  Ramona

  • Ramona, nu am dovezi clare in privinta Nestle. Ce am observat este ca Irina reactioneaza imediat la cerealele Nestle, gen Nesquick, cheerios, samd. Ii apar chestii pe piele, presupun ca de la colorantii folositi.

 5. Fir-ar mama lor!!! Eu boicotez Nestlé, iar pana in ziua de azi copilul meu nu stie ce e aia iaurt decat din ala nemtesc, natural-natural si pur-pur.

 6. alina

  Desi in general detest procesomania americaneasca, sunt cazuri, ca acesta, in care imi vine sa le fac galerie cu cheeleaders celor care au initiat trebsoara! Bravo, asteptam globalizarea rezultatului!!!

Privacy Policy