Open

17 May 2015 by

openMi-era dor să găsesc o carte pe care să n-o pot lăsa din mână până nu o termin, chit că trecuse de patru dimineața.

Vă recomand să citiți “Open” – autobiografia lui Andre Agassi, scrisă în colaborare cu John Joseph Moehringer. Veți privi cu alți ochi tenisul, veți judeca, poate, cu alte măsuri victoriile și eșecurile preferaților voștri. E o carte excelentă, pe care abia aștept să o poată citi Irina. E o carte pe care mi-aș dori să o pot traduce în română pentru vreo editură dispusă să o publice. Mi-ar fi drag să-l duc de mână pe Andre, de când era copil, până la maturitatea cu care își încheie autobiografia. Ce viață grea a avut acest copil talentat! Ce greu și-a găsit drumul și cu câți demoni a reușit să se lupte! Ce frumos știe să iubească! Ce frumos a știut să înțeleagă până la urmă ce rost avem pe lume… Ce lecție simplă de modestie și de înțelepciune.

De citit, neapărat, neapărat!

Și apoi de văzut

LE: există în română, de ceva vreme, a apărut la editura Publica. Sper că traducătorul Paul Slayer (!) Grigoriu se ridică la înălțimea textului original.

 

Related Posts

Share This

4 Comments

  1. Iti recomand si cartea de memorii a lui Moehringer, Tender Bar. Și asta e tradusa în română, parcă tot la Publica, la fel și Sutton, care însă nu știu cum e, încă n-am citit-o.

  2. Este minunată! Am savurat-o și eu, anul trecut, în concediu. Pe lângă aceasta mai sunt și biografiile lui Coco Chanel, Steve Jobs și Richard Branson. Și merită, fiecare dintre ele, a fi lecturată.

  3. Madi

    Am citit-o când a aparut si am recitit-o acum o luna. Ce interesant ca ai scris acum de ea! Si pe mine m-a impresionat mult.

  4. Si mie mi-a placut mult. Am citit si Tender bar a lui Moehringer, nu mi-a fost asa simpatic precum Agassi 🙂

    Recomand si cartea Scanteia, de Kristine Barnett, aparuta tot la Publica. Minunata!

Privacy Policy