Overtime

4 Oct 2016 by

Plimb de ceva vreme în portbagaj câteva exemplare cartonate din cartea cu omul de zăpadă. Intenționam să i le trimit Corneliei la Viena, dar m-am dezumflat când am aflat că un singur exemplar costă 15 dolari, d-apăi cinci deodată, nu-s fonduri pentru shipping așa că le-am lăsat în spate.

Aseară am luat unul și i l-am arătat tipei care m-a angajat. A făcut ochii mari. A zis “OMG I want to read it now. Do you have any idea how many of these we could sell, cause people are really looking for bi-lingual books… Do you have more?” “Oui, madame, mai am vreo trei cutii pe acasă”. “You know what? I am going to show this to X, she does all the commissioning for us, so what would happen is we would put a little sticky label with the price on the back and probably sell tons.” Am zâmbit, am tras aer în piept, i-am mai adus vreo două exemplare de la mașină și apoi m-am apucat de lucru. Dar am stat un pic și-am urmărit-o cu privirea, cum plimba cărțile mele prin magazin și le ținea strâns la piept.

Cum ar fi, cum ar fi chiar să o vrea și tipa care se ocupă de achiziții? Nu mai am eu TONS of it dar măcar să o văd pe raft, cred că aș plânge cu sughițuri și mi-aș face o mie de selfie-uri, ca-n vremurile bune, când la Gaudeamus treceam pe lângă bannere mai înalte ca mine de pe care zâmbea în somn Firicel. Că poate până la urmă, nu de salariu minim pe economie pe care îl câștig eu la ei ar fi vorba. Eu aș vrea să ajungă cartea mea la Big Boss, doamna care hotărăște pe ce cărți se pun stickerele aurii care înseamnă că da, asta e o carte bună, despre care ea crede că se va vinde bine. Pentru că nu e vorba de câte cărți vând eu acum, în etapa asta când eu centrez, Laur dă cu capul, Anda preia și dl de la tipografie finalizează. E vorba de cum pot face în continuare asta, așa de multe povești îmi fâlfâie în suflet și așa de tare aș vrea să le văd desenate și cu copertă.

Nu vă spun câte cărți am plimbat eu în brațe azi noapte, pe când ai mei dormeau. Le-am dus cu grijă, ca pe copiii mici, le-am pus pe raft și le-am aranjat mânecuțele. Le-am făcut loc, le-am pus prețul, le-am tras mai în față… Și n-am terminat la timp, nu din vina noastră ci pentru că ne lăsaseră prea multe de făcut. Supervizoarea turei de noapte se uita la ceas îngrijorată. Sorry guys, it looks like we’ll have to clock some over time. No worries, buana, e pe bani, merge.

Am ajuns acasă pe la două jumate și i-am scris repede Andei să-i spun să înceapă să discute cu Universul, poate cartea noastră o să fie pe raft anul ăsta de Crăciun. “Start praying, meditating, whatever” i-am zis. “Start being sure we’re getting there by Christmas” mi-a răspuns.

Am reușit să nu întârziem nici azi prea tare la școală, deși la 8 și 25 abia ne dădeam jos din pat și la și jumate suna de intrare primul clopoțel. Cum am făcut asta… e o minune despre care vom discuta cu altă ocazie. M-am întors acasă, m-am așezat pe treptele din față cu o cană de cafea și am stat ca șopârlele la soare. Și-am visat un sticker roz pe coperta cărții mele. Pe care să scrie Big Boss’s Pick . Uite cam așa ar putea arăta (am dezlipit un sticker de pe o carte de-a Liei, ca să-mi imaginez mai bine.)wishful-thinking

Deci, drag popor iubitor, care credeți în diverse, orice ar fi alea… Puneți o vorbă bună la divinitatea voastră, că poate, cine știe, sesizează cineva fantasticul situației, visul canadian al imigrantului care lucra la depozit și-n timpul liber scria cărți … pe care într-o zi a început să le pună pe rafturile librăriei la care despacheta marfă. Sărna. Și dacă n-o fi să fie, măcar am visat frumos împreună.

Related Posts

Share This

18 Comments

 1. Baftă multă, Ada! Chiar îţi ţin pumnii!

  • Ada

   Multumesc, apreciez! Exemplarele tale sunt la Alina Zu.

 2. ceska777

  Si nici nu stii cum te-nvarti si povestea canadiana devine scenariu de film. Pe cine ai alege-o sa o joace pe Ada?

  • Ada

   Uuuu peeeee…. sa ma gandesc… Nu stiu, e complicat, ar trebui sa fac un casting. Greu de hotarat, ca toate actritele din ziua de azi sunt scoabe.

   • ceska777

    Cand ai gasit sa ne spui. 😉

 3. Bafta multa, multa de tot 🙂

 4. Anca

  Bafta. Sa iasa cum e mai bine pentru voi.
  Te imbratisez

 5. cristina

  Multa bafta! Tinem pumnii stransi stransi stransi si cu degetul mare innafara (asa am invatat eu in copilarie ca ar purta nororc :))) ! In primul rand sa ajunga carticica de la tine , pe raft si apoi la cativa copii doritori de lectura care sa vina dupa si sa intrebe daca mai au si alte carti scrise de doamna asta cu nume strain 🙂 Apoi cu siguranta vor veni si boss-ii sa puna stickerul pe carticele si apoi … sa ajungem pana aici mai intai. Multa bafta!

 6. Cristina

  Doamne ajuta! Iti doresc succes!

 7. Elena

  Bravo Ada! Tinem pumnii, sau cum se zice norocul vine dar trebuie sa te gaseasca muncind…sau macar cu niste carti in portbagaj 🙂

 8. Mihaela

  Doamne Ajută să îți împlinești visele cât mai curând!

 9. Oana

  Multa bafta, Ada! Din postura emigrantului te urmaresc si eu cu atentie si drag! Doamne ajuta!

 10. Dora

  Pumni strânși și gânduri bune!

 11. Ady

  Tin pumnii. Sa fie ca la Gaudeamus.

 12. No Angel

  Draga Ada,
  Sunt fericita pentru tine. Stii ca ti-am spus eu. Deja esti bucurie si lumina si echilibru. Si in curand vei fi si pentru noii tai cititori. Nu e minunat? Felicitari, ai reusit!

 13. Cornelia

  Mult succes Ada! Incredere si putere in ceea ce faci! Fingers Crossed!

 14. Ce fain!!! Tin pumnii si eu 🙂

 15. Daaaaa … cât mai mulți oameni să strângă la piept cărțile tale frumoase!

Privacy Policy