Părinţii buni citesc. Cărţi bune

2 Sep 2012 by

Îmi place să prezint cărţi, pentru că îmi place să citesc. Şi mă bucur când editurile mă invită să prezint cărţile lor. Fac asta de ceva ani buni la Radio şi iată, am început să o fac şi în public.

Humanitas are o colecţie nouă intitulată Cărţi bune pentru părinţi buni. Sunt şapte titluri până acum, dintre care mie mi-a revenit una intitulată “Cumdevenim părinţi mai buni”.

Celelalte titluri au fost prezentate de

Dana Dragomirescu – Copiii învaţă ce trăiesc
Cristina HornoiuCe le spunem copiilor şi adolescenţilor despre sex
Otilia Mantelers – Între părinte şi copil
Gabriela Ralea – Educaţia copilului meu în 25 de tehnici
Dedi Grigoroiu – Sănătatea copilului meu

 

Am să vă las să vedeţi ce am spus despre carte, Cristina de la Talente de Năzdrăvani a avut bunătatea să filmeze şi să pună pe youtube o parte din prezentări. Dacă daţi sonorul un pic mai tare, se şi înţelege. Am vorbit cam 5 minute.

OK, în caz că nu s-a înţeles prea bine, voi relua ideile principale.

“Cum devenim părinţi mai buni” propune democraţia ca principiu de existenţă. Consiliile săptămânale în care se discută principalele probleme ale familiei sunt cel mai important instrument de lucru. Cartea are umor, are ilustraţii semnate de Ion Barbu şi e un bun îndreptar de ieşiri din criză pentru aceia care sunt la primul copil şi chiar nu mai au nici o idee. E bună de citit la rece, ca să ştiţi că există soluţii, nu să staţi să răsfoiţi cartea atunci când chiar sunteţi în mijlocul celui de-al treilea război mondial.

Despre ce vorbeşte: cum să te descurci cu un copil care trage de timp, nu-şi face ordine în cameră, înjură, minte, fură, refuză orice disciplină .Aici puteţi vedea cuprinsul şi puteţi citi şi câteva pagini.

Nu este o carte pentru cei ce sunt adepţii teoriei Attachment Parenting.

 

Cam aşa. A fost o dimineaţă frumoasă, cu oameni frumoşi şi cărţi faine. După prezentarea Cristinei, mi-am luat şi Ce le spunem copiilor şi adolescenţilor despre sex. Nu de alta, dar la ultima vizită a Nataliei, Irina i-a spus, arătând spre sertarul ei din dulapul de pantofi: “al meu e mai sexy”. Whaaaaat?

Începem astfel seria OMG OMG OMG.

 

4 Comments

  1. Mda, cred că le vreau pe toate. N-am mai citit demult cărți din astea și ar cam trebui. 😀

  2. Buna Ada, iti martudrisesc din nou cat sunt de incantata ca ne-am cunoscut acolo! Sper sa ne mai vedem si in alte ocazii! Pana atunci ne citim aici. Si eu am luat cartea referitoare la explicarea sexualitatii la copii din aceleasi considerente! Toate cele bune!

Privacy Policy