Pauza s-a terminat!

19 Aug 2009 by

Ok, ştiu că probabil fidelii urmăritori ai acestui blog aşteaptă cronicile faptelor de vitejie pe care le-am făcut în ultima lună şi când colo, eu bag telegrame. Shame on me!
Dacă privesc în urmă la vara asta, aş putea spune că momentul cel mai dureros a fost când am dus-o la coafor să o tund.

Clipa în care foarfeca i-a scurtat pletele ei cele lungi, blonde şi inelate m-a durut fizic, am simţit-o ca pe o tăietură aplicată drept în inimă. Patetică, m-am repezit să-i culeg o buclă de pe jos, s-o păstrez cumva, mi-a părut rău că nu i-am împletit codiţele şi că nu am rugat călăul să le taie cu blândeţe, să le pot pune aşa, legate, în cutie, să le mai mângâi din când în când. Şi când am dat cu ochii de privirile celorlalte doamne ce îşi aşteptau rândul la tuns, am realizat că-s deplasată şi mi-am scuturat degetele de cârlionţii ei. Mam’selle Zoulouf era însă încântată că urma să fie învârtită cu scaunul – bucuria celor ce se tund la doamna Steluţa, artista tunsorilor de prichindei de la salonul din blocul cu BCR. E frumoasa, pe cuvânt. N-am poze, dar o să am.
Eh… A trecut.
Apoi a primit sandale noi. Apoi o punga uriaşă cu jucării pentru escapada de la ţară, preţul evident al vinovăţiei mamei de a-şi fi îndepărtat pruncul de la sân, al secţionării repetate a cordonului ombilical care mai există doar în mintea mea. N-am să povestesc revederea noastră, pentru că mă apucă plânsul, mărturisesc însă doar că a fost implicată şi Barbie Mariposa în proces, şi mărturia aceasta e mai mult decât ţărână în cap pusă în contul unui post de anul trecut despre universul Mattel, la care m-a convertit Irina între timp. Acum Fairytopia, Mermaidia şi lumea zânelor fluture sunt noţiuni din viaţa noastră de zi cu zi, ok, recunosc, am cedat, am cumpărat-o pe Barbie. Eu. Pe Barbie. Acum gata! Am dileme noi. Ca de exemplu, lui Barbie îi trebuie lucruri. “Cine m-a pus” a fost imediat următorul gând nerostit, când m-a anunţat Irina că lui Barbie i-ar trebui un pătuţ…
A revenit la grădi luni. Ca să ne fie somnul deloc lin, din prima zi s-a întors cu 37.7. Mama lui Luca mi-a zis că semăna cu un înger trist. Tristeţea ei era legată de faptul că mumă-sa o trecuse pe lista pentru microbuz la întoarcerea acasă, iar ea voia să vină cu Costică. Asta n-a împiedicat-o să-mi cauzeze un scurt infarct, ascunzându-se pe sub băncile microbuzului şi ţâşnind de unde nu mă aşteptam, cu un “Baaaau” uriaş pe buze. În ciuda febrei. Apoi s-a dezumflat ca un balon, a adormit şi spre două dimineaţa mi-a ţinut un scurt discurs despre îngerul rău care e singurul responsabil de căderea avioanelor (memo to myself: de făcut plângere la minister împotriva ştim noi cui).
Ieri la ora 8 fără 20 sprijineam poarta dispensarului, unde am avut noroc să o găsim pe doamna doctor, care s-a bucurat să ne vadă. Prima oară pe anul ăsta. Irina e drăguţă, e mare, seamănă cu tata. Da, seamănă. 37.8 Stare subfebrilă.
– Şi aţi venit doar pentru atâta lucru?
Corect, copilul încă nu era întins pe targă, ba mai mult s-a pupat cu doamna doctor, cu asistenta, cu femeia de serviciu, mai avea puţin şi pupa şi portarul. Verdict: viroză. Febră nu mai avea, urma să facă mai spre prânz, doar 39.1. Am luat-o de la grădi lac de apă, au urmat câteva ore mirobolante şi o nouă noapte cu speech-uri. Copila asta vorbeşte mai mult ca mine, incredibil, dar adevărat…
Azi dimineaţă am dus-o la grădi iar. Nu mai avea febră deloc. Doar limbariţă.
– Pa mami, servici uşor.

… Da, oraşul e încă liber dimineaţa, dar pauza s-a terminat. Bine v-am regăsit.

Related Posts

Tags

Share This

11 Comments

 1. Bogdana

  bravo, bun venit inapoi! deja simt cum vine toamna…

 2. Ada Demirgian

  Merci, Bogdana. Veniti la Verde Cafe vineri?

 3. mamica de Sebastian

  Bine ai venit pe blogg ,acasa si in sufletele noastre:))

 4. salmi

  Bine ai revenit, mi-a fost dor de voi ;).

 5. Maria Coman

  ada, vinerea eu lucrez de fiecare data pana la 23. altfel, cu cea mai mare placere, in principiu in orice alta zi

 6. Bogdana

  ada, am si scris pe ziar, ca venim 🙂 de data asta nu mai scapati de noi 🙂

  o sa vin doar cu david, pentru ca don'soara are weekend la tatal ei, ca altfel veneam cu amandoi.

 7. Loredana

  pauzele sunt frumoase dar se sfarsesc repede. bafta in a lua lucrurile de la capat!

 8. alina

  Mai, ce-ti veni sa tunzi copila? (eu vorbesc, ca eu mai ca le-am ras in cap :(( !).
  Te-ai convertit la Barbiedom, hei? 🙂

 9. Aimee

  Bine ai revenit Ada, sper ca ti-a priit vacanta 🙂

 10. Ceska777

  Ne-a fosr dor!

 11. Ada Demirgian

  multumesc, multumesc, tre sa gasesc widget-ul ala cu last comments ca deja le pierd.
  De ce am tuns copila? din cauza de prea mare circ in fiecare dimineata cand s-o pieptan, lacrimi de crocodil si urlete aaaaau maaaamiii aaaaau ma doaaaare tu nu-nteleeegi?
  Barbiedom, da, recunosc, ma caiesc. C'est la vie.

Privacy Policy