“Pentru mine şcoala e ca un şir de ziduri …”

19 Mar 2014 by

“…Primul a fost mediu, l-am trecut, al doilea ceva mai înalt, dar am trecut şi de ăla şi acum sunt la al treilea şi mă străduiesc”

Adânc. Dar nu e chiaaar ce pare a fi.

Draga de ea, trage tare. Şi la şcoală, dar şi cu ochiul la tabletele colegilor care se joacă Minion Rush şi nu mai ştiu ce Subway Surfer, unde lumea sare ziduri şi adună comori. Irina n-are tabletă încă, îi aduce Laur în curând, am amânat momentul cât am putut. O colegă i-a spus că dacă nu-şi cumpără telefon sau tabletă n-o mai lasă să se uite peste umărul ei. A devenit tableta asta aşa un obiect “fără de care nu”…

Şi-aş vrea să le mulţumesc pe această cale tuturor celor care îşi trimit copiii la şcoală cu tableta şi cu telefonul şi cu mp3 player-ul. Bravo, stimaţi părinţi. Există suzete pentru orice vârstă. La 8 ani, nimic mai potrivit decât o tabletă ca să tacă din gură şi să stea locului. Şi ce bine e! Şi şcolii româneşti care primeşte copiii cu gadgets la ore.

Great job. Well done! Keep up the good work.

Related Posts

Tags

Share This

13 Comments

 1. Rox

  Eu nu cred ca ar trebui sa fie permis accesul in scoli cu tablete.
  E complicat la telefoane pentru ca ma gandesc ca simti nevoia ca parinte sa poti vorbi, sa stii de copil dar nu ar trebui sa le fie permis sa se joace…..asta ar insemna sa stea cineva dupa ei si in pauze… complicat si delicat si ma gandesc cu groaza.

  • Ada

   Păi nu, ideea e ca dacă au tabletă, nu se mai bat în pauze. Simplu.

   • Exact gandul asta l-am avut ieri in metrou. Eram cu fetita mea de 5 ani si povesteam despre balet, fustita noua, cu ce ne asteapta bunica acasa…langa noi o mama cu ochii in telefon cu un baietel care se juca pe tableta. Mi s-a parut ca pierd atat de mult amandoi din timpul ala impreuna pe drum spre casa…exact ca la copiii scosi in parc cu suzeta desi exploreaza frunzele si ar putea vorbi despre ele.

 2. so, what will you do? Ii dai tableta la scoala?
  Eu inca sunt la faza “Nu, nu poti sa iei tableta cu tine la scoala pentru ca eu consider ca este nepotrivit cu scopul pentru care te duci la scoala, adica sa inveti si sa socializezi.”
  El se uita la mine exasperat si imi serveste replica lui preferata “Nu intelegi. De ce n-ai incredere in mine?”
  Adevarul este ca n-am incredere in el ca se poate stapani sa nu o scoata in ore si sa se joace pe sub banca (acum citeste pe sub banca). Nu mi-e ca o sa o piarda/sparga/strice. Evenimentele respective m-ar cam bucura pentru ca eu cam urasc device-ul respectiv (l-a primit cadou), ar sta cu el sub ochi non-stop si e cam imposibil sa-l monitorizezi eficient activitatile (trei din vecinii mei au retea de wireless neparolata, asa ca indiferent ce as spune eu, daca el vrea sa se uite la filmulete pe youtube o va face).
  Dar pe de alta parte e, in mod constant, jignit si bruscat pentru ca se uita peste umarul celor care au tableta la ei. 🙁
  “Abia astept” anii in care profesorii nu-si vor putea tine orele din cauza tabletelor si mobilelor. 🙁
  Ma tot intreb daca n-am putea sa convingem profesorii astia sa incorporeze tabletele respective in activitatea didactica, asa incat in loc sa fie un dusman de neinvins, sa le transformam in aliati.

  • Ada

   Absolut nu. Dar daca stie ca are acasa si va avea acces la ea doar din cand in cand si ca o mare favoare, poate va fi mai putin frustrata. Idem cu telefonul, il va primi cand va avea cu adevarat nevoie de el. Am discutat cu Laur pe tema asta si am hotarat ca peer pressure nu e suficient motiv sa ne schimbam principiile si convingerile.

 3. Fi-mea inca n-are telefon sau tableta (are 8 ani). Telefon o sa primeasca cand va pleca in tabara, nu cred ca are nevoie deocamdata. Tableta nu primeste pentru ca are laptop acasa si orinde se duce, nu calatoreste sa aiba nevoie de ceva mobil – de altfel la noi in casa singurul care are tableta este taica-su, tocmai ca in timpul calatoriilor are nevoie sa fie conectat si atunci. Eu de exemplu, pentru mine, nu-i gasesc utilitatea.
  Si la scoala n-are voie cu nimic, decat aparatul foto la ocazii speciale. Sunt colegi care vin cu ele la scoala dar nu-s probleme, deocamdata, prefera sa alerge pe hol in pauze.

  • Ada

   La iri nu au voie sa iasa pe hol in pauze.

   • christinadumitru

    adica trebuie sa stea in clasa? nu au voie la toaleta, in curtea scolii? ce fel de pauza este asta in care stau tot in clasa?

    • trebuie sa stea in clasa si in banci
     trebuie sa fie linistiti
     trebuie sa nu e foiasca in ore
     trebuie multe alte lucruri
     la toaleta au voie doar cate unul
     acuma, sa nu-ti imaginezi ca se si intampla asa: al meu, impreuna cu prietenul lui de suflet ies in pauza mare in curte (Desi nu le da voie doamna – mi-a precizat dna) unde se alearga pana sunt cu sufletul la gura.
     In clasa se alergau in anii trecuti (anul asta nu mai stiu ce fac in pauze) spre disperarea invatatoarei care “n-a mai vazut copiii din astia care nu au stare deloc”. Pe de o parte o inteleg, ea s-a declarat depasita inca de anul trecut. Insa na, nu pot sa o consider o invatatoare buna.

     • noa

      copii care alearga? ioi, mama, contra naturii…

    • Ada

     da, ba da, la toaleta da, in curte nu. clasa lor e la etajul 2, pana ajung in curte se suna.

 4. Carmen

  Ai mei nu au voie sa stea in pauza in clasa. Ploua, ninge, orice (inca nu a fost furtuna) trebuie sa iasa afara. Au o pauza speciala cand mananca si atunci stau in banci si Frau le citeste dintr-o poveste.

Privacy Policy