Petrecerea Liei la un an

7 Apr 2012 by

Am adunat bunicii prezenți, nașii de botez ai Liei și pe viitori noștri nași de cununie, părinții lui Luca. Turta a fost făcută la cofetăria Alice și a fost delicioasă. Tortul a fost făcut de bunica, o nebunie cu ciocolată, vișine, caise și ananas. Șampania a fost roz, ca pentru fetițe… A plâns, după cum mă așteptam. Până la urmă s-a obișnuit cu oamenii, mai ales că pe toți îi mai văzuse. Nașul a fost persoana ei preferată, pentru că s-a strâmbat în fel și chip. În pozele în care o vedeți pe Lia zâmbind, să știți că la el zâmbea.

Ce a ales de pe tavă: a atins mouse-ul, apoi s-a răzgândit. A apucat zdravăn o seringă și o floare, dintr-o singură mișcare. O garofiță cu miros de turtă dulce, de un roz delicat, n-avea cum să n-o ia de pe tavă. Am dedus că va fi medic și va primi multe flori. Apoi a ales o lingură de lemn, semn că-i va plăcea să gătească, am zis noi. Ultimul ales de pe tavă, pixul! O ia deci, pe urmele mamei, poate va avea un blog culinar. A mângâiat și fardurile, a atins în treacăt banii, dar pixul i-a plăcut cel mai mult, nu l-a mai lăsat din mână. A mâncat cu poftă din turta ei, a băut șampanie și s-a lins pe buze, și-a înfipt mâinile în tort și a mestecat cu delicatețe câteva caise și câteva firișoare de nucă. Nu știe să sufle în lumânare. Pe la ora unu s-a relaxat și ne-a făcut o paradă de zâmbete și de pași de vals. Apoi s-a spălat pe lăbuțe în cupa de șampanie a mamei nașei și și-a lins degetele, cu o figură foarte satisfăcută. După atâta alcool și zahăr, a capotat, pe la două și jumătate.

Mama lui Luca zice că am răsfățat-o, că prea stă lipită de mine, prea vrea numai la mine, că-s altă mamă decât am fost cu Irina. Nana zice că nici vorbă, la Irina eram enervantă, mă certam cu toată lumea și mă agățam cu ghearele de prerogativele mele de mamă.

Eu zic că la al doilea copil ești cu adevărat altă mamă. Una care știe ce repede trece vremea și se bucură altfel de toate secundele, pentru că simte că-n curând și acest copil îi va întoarce spatele și va porni să cucerească lumea. O iubesc pe Irina. O iubesc pe Lia. Lia nu mai are răbdare, întinde mâinile să o plimbi prin casă, vrea să vadă, să meargă, să pipăie. O pui pe covorul ei și-n 20 de secunde e deja în pragul ușii. Vine de-a bușilea până la mine și se agață de pantaloni, se ridică în picioare. Nu, nu mai are răbdare, ea trebuie să stea în picioare. Și repetă mișcarea la nesfârșit, la orice oră din zi și din noapte. Se-agață de mine, așa e și eu mă lipesc de ea, e adevărat, o țin strâns-strâns în brațe, pentru că prea multe ore pe zi nu mai e a mea, prea iute n-o să mai fie bebe.

Sunt mândră de fetele mele. Am văzut-o pe Irina printre colegii ei de școală. E mai compusă, mai adunată, mai potolită. Nu mă grăbesc să mi-o închipui pe Lia nicicum. Mă bucur de cât a mai rămas din bebelușia ei, îi ofer tot laptele pe care-l mai vrea (deși mi-e somn, am obosit,  m-am cam plictisit, m-aș duce și eu la Lohengrin, aș pleca la munte doar cu mirele meu), o port în brațe, o ajut să meargă, mă las mușcată, zgâriată, trasă de păr și ronțăită.

Doar privindu-le, mi se umple sufletul. Dar mărturisesc cu mâna pe inimă, am obosit tare și azi, 7 aprilie, am spus încă o dată că eu n-am să mă mai odihnesc niciodată. Asta e senzația mea.

– Lasă, dormim pe vasul de croazieră, zice Laur.

Da, în curând, nu mai e mult, eu și Laur plecăm într-o croazieră în jurul lumii. Fetele vor fi mari, Lia va fi la facultate, Irina poate la casa ei sau la cine știe ce doctorat, iar noi… noi ne vom urca pe un vas la Constanța. Vom lua cea mai confortabilă cabină și vom dormi de la un capăt la altul al globului. Dacă vom mai putea. Până atunci Irina pleacă luni în prima ei tabără și eu am inima mică, mică.

 

Related Posts

Share This

12 Comments

 1. 🙂 Sa traiti sanatosi si fericiti! 🙂
  Sunteti minunati! … si stiu ca am mai zis asta de multe ori dar, zau, ca nu sunt capabila sa zic nimi altceva, imediat dupa citirea postarilor despre voi.

 2. Ai sa dormi, mami, ai sa dormi. Peste vreo 2 ani… Dar trec repede, ai sa vezi. De fapt, ce-ti spun eu tie, stii si tu.
  Superbe fete, frumos cavaler!

  • INCA doi ani?

   • nina

    Felicitari inca o data!
    Fiul meu doarme toata noaptea de pe la un an si o luna, fix de cand m-am oprit cu alaptarea si am trecut pe lapte praf….cred ca ii era foame noaptea (sigur nu mai avea laptele meu aceeasi consistenta si scazuse si cantitatea).

    Va doresc numai zile cu soare si nopti cu peste 8 ore legate de somn!

 3. Ramona

  Vai, unde a fugit motul? felicitari!
  Multi ani fericiti! Superbe poze…
  Va iubim si va multumim ca impartasiti cu noi atatea momente frumoase!

 4. Trebuie sa poti. Te astept sa jucam sah impreuna, sa nu te plictisesti cumva. Vom fi si noi in cabina alaturata.
  Pana atunci, bafta multa Irinei in tabara!

  • Sorry Loredana, sahul e jocul ala care presupune rabdare strategie si viziune. MMMmmmm nope. nu stiu sah, eventual butoiase daca te incalzeste.

 5. dina litzica

  foarte taaaare! multumesc pentru poveste! fotografiile sint minunate, spun totul, iar poza lui laur cu ea in brate e superba!!!
  nu-ti fie teama, cind o sa ajungi sa te imbarci n-o sa-ti mai fie somn (iti va fi trecut pina atunci), o sa vrei sa vezi lumea, relaxata!!!

 6. Iris

  Sunteti frumosi! E doar inceputul unui sir de evenimente importante din luna aprilie!

Privacy Policy