Photowalk, Bucureşti, 5 mai 2010

6 May 2010 by

Am plecat azi la drum să-i caut rădăcini Irinei. Aripi primise deja de ieri, cele galbene. Pe blogul Germinei văzusem o superbă pereche de balerini din satin, cu panglici din satin, cu poante, puşi într-o cutie superbă. Sunasem la magazin încă de luni. Aveau chiar şi numărul 28. Preţul era nici prea piperat, nici prea mic, cât să-l simt în buzunar. Dar era ziua ei şi voiam să îi ofer un cadou special, ceva care să o ambiţioneze, ceva care să o facă să viseze.

Am ajuns pe strada Colţei, la Magazinul de Dans, cu câteva minute înainte de ora de deschidere ce-mi fusese comunicată prin mail. Mă pregăteam să aştept, dar chiar sub orar am observat un bileţel. Magazinul va fi închis până pe 7 mai la ora 15. Sapristie!

Ce-i duc acum copilului?

Am luat-o la pas prin Bucureşti şi aşa am aflat că:

La TCM-ul de vis-a-vis de Colţea nu au nimic.

La librăria de lângă universitate (nu Mihai Eminescu, prima după) au nişte pietre semipreţioase interesante.

La următoarea librărie (cea de pe colţ) îl au pe Habarnam dar şi pe Gosso, omul care spunea basme. M-am bucurat să-l revăd pe Gosso. Tot acolo au păpuşi tip Matrioşka la doar 17 lei, ceea ce e mai rar, pe la târguri păpuşile astea se vând mult mai scump.

Torturile de la Capşa sunt nesimţit de scumpe, dar deh, e Capşa.

Apoi am descoperit că e cineva în oraşul ăsta care mă iubeşte. Ok, nu neapărat pe mine, ci pe o Ada. Mesajul era “Make your Mom Proud!”.

Puţin mai sus, lângă un bar de noapte am descoperit un coafor pentru copii, cu loc de joacă incorporat (fac şi petreceri) – e chiar lângă Conservator, n-am intrat dar mi s-a părut interesant.

Doar ce am trecut strada, şi lângă şcoala Vasile Alecsandri am dat de un Afterschool (8 milioane de lei la program lung).

Apoi, pentru că îmi şoptise cineva că la Prosper găsesc un anume caleidoscop mai ieftin decât la Afi Mall, mi-am luat inima în dinţi şi m-am reîntors în Sebastian. La etajul 1 am descoperit un magazin unde fac rochii de prinţese super frumoase, cam 100 de lei bucata. Materialele sunt de calitate, au şi costume pentru serbare, lucrează şi după fotografii dacă aveţi vreo dorinţă anume.  La subsol am găsit magazinul cu pricina şi am achiziţionat caleidoscopul care a fost primit cu urale de Miss…

Iar la Tip Topul de la Moghioroş e bine să nu căutaţi tarte cu căpşuni după ora 15, că nu mai au.

Azi Irina a făcut cunoştinţă cu Bambi şi a avut-o ca musafir pe Măriuca. S-au împopoţonat, n-au mâncat spaghetti, s-au uitat la Barbie în cei Trei Muşchetari şi au suflat amândouă în tort. A fost frumos…

Şi-acum poze.

6 Comments

 1. adelamaria

  La Multi Ani, Irinei! Imi pare ca a avut o zi superba!
  Si multumesc si tie, Ada, pentru toate informatiile astea atat de utile! Nu ti-am zis niciodata, dar faci sa-mi fie mult mai usor sa fiu o mama mai buna!
  Va imbratisez!

 2. wow, asta da compliment!

 3. Julia

  Tatal nu a participat la aniversare?

  • Nu, Julia, tatal nu a participat la aniversare. De ce întrebi?

   • Julia

    De curiozitate cred..avem multe puncte in comun, din pacate.. si vroiam sa stiu cum se face. copilul o sa aiba 2 vacante, 2 petreceri de ziua lui,mai multe case si bunici care sa il ademeneasca cu cadouri…ma rog, astea sunt amanunte probabil..

    • Julia, cred ca totul depinde de relatia pe care o pastrezi cu fosta familie. Daca despartirea a fost civilizata, de dragul copilului e bine sa nu interzici accesul tatalui. Tatal Irinei e liber sa vina cand vrea, sa sune, sa o scoata la aer, sa o ia pe la el. Din pacate libertatea asta nu inseamna ca lucrurile se si intampla. Dar da, teoretic copilul va avea cate 2 vacante, cate 2 petreceri, mai multe case, cadourile si favorurile vor fi moneda forte. Practic, copilul va avea ce-si va aminti fiecare parinte ca trebuie sa-i ofere. Spre exemplu, tatal Irinei nu si-a amintit de onomastica. Bunica ei, da. Totusi in week-end-ul asta Irina va merge la buni si va avea ocazia sa-l vada si pe tata. Nu fii trista. Daca te pot ajuta cu ceva, scrie-mi. Adresa e ada at injoaca.ro

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets that mention Photowalk, Bucureşti, 5 mai 2010 | În joacă -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Gabriela Rus. Gabriela Rus said: Photowalk, Bucureşti, 5 mai 2010: Am plecat…
Privacy Policy