Plouă la mare și-n Lumea de Sus

3 Sep 2011 by

Ne-a ajuns ploaia din Transilvania, cum bine a proorocit o doamnă căzută în extaz în fața Liei-îmbrobodite-n-eșarfa-mamei.

Dar mâine se prevede plenty of sun, așa că nu plecăm. Nu plecăăăm. Nu plecăm. Punct. Azi poate ajungem la Tuzla.

Telegramele astea sunt din ce în ce mai scurte și mai seci,  știu, dar departe de București zău dacă merită să mai stai cu nasul în monitoare. Oricum aud că laptopurile sunt deja considerate depășite, acum moda e să ieși cu tableta pe plajă.

Voiam să vă povestesc despre Vama Veche. E incredibilă mizeria pe care o lasă în urmă oameni ce stau pe nisip cu cartea în mână și-ndoapă chiștoace cu degețelul lângă prosop. Păcat de Dumnezeu. Nimeni altcineva nu e de vină pentru felul în care arată Românica. Până și oamenii ăștia cu fițe de intelectuali post-woodstockiști, care se-adună la Șoni să-l asculte pe Tomescu cântând într-o seară, sunt la fel de răi și de nesimțiți. Joi seara plaja din Vama Veche arăta jalnic, în ciuda panourilor care îndemnau la păstrarea curățeniei. Revin la concluzia mea amară. Nu ne mai facem bine.

 

Related Posts

Share This

3 Comments

  1. si totusi… sper intr-o minune, pe care macar copiii nostri sa o traiasca! poate generatia lor va reinvia bunul simt…

  2. Da, da, asa este. Si la Sighisoara unde am fost acum vreo zece zile e acelasi dezastru.
    Va urez soare mult si mare blanda!

  3. Eu sunt convinsa ca o sa ne facem bine. Daca nu reusim acum prin forte proprii, atunci maine prin copii. Pana la urma e vorba doar de educatie, a parintilor in primul rand.

Privacy Policy