Povești de trezit copiii

22 Dec 2015 by

Am primit, prin bunăvoința editurii Didactica Publishing House, cartea pentru copii semnată de Iv cel Naiv, “Povești de povesti de trezit copiii 1trezit copiii”. Este o carte uriașă, la propriu. Nu ne-a venit să credem când am primit-o de la profesoara Irinei, de la Școala Românească. Este o carte făcută cu multă inteligență, e un obiect frumos în sine, ca toate celelalte semnate de același autor.

Sunt trei povești ilustrate superb de Sidonia Mariana Călin. Arthur e un fluture care umblă din floare în floare și le ascultă pe fiecare dintre ele cu multă răbdare și empatie. Niciodată e un băiețel care se împrietenește cu fetița Întotdeauna și asta  îi schimbă complet viața (sună cunoscut?) iar Marta e o fetiță care învață pe pielea ei ce înseamnă să fii închis ca în colivie…

Sunt povești foarte pe gustul meu, din cele în urma cărora copilul rămâne cu ceva la care să se gândească. Dar sunt pentru o vârstă un pic mai fragedă decât a Irinei. Lia le-a apreciat foarte tare în dimineața asta, când Sora cea Mare i le-a citit pe toate așa, dintr-o suflare.

povesti de trezit copiii 2Nu cred că trebuie să spun prea multe cuvinte despre Iv cel Naiv. A fost una din întâmplările luminoase din viața mea de la radio și puteți asculta interviul meu cu el aici… Regret că nu am nici una din cărțile lui de poezie, am să le trec pe lista pentru Moșul anului ce vine, acum e prea târziu.

În aceeași serie mai sunt trei titluri: Bunătatea își caută stăpân, de Aniela Mancas, Fusul cu zurgălăi, de Daniela Stoicescu și Animale îndrăgite cu talente felurite, de Rozana Gheorghe, toate ilustrate de aceeași Sidonia Călin.

Mulțumesc încă o dată, Didactica Publishing House. Cartea va merge și la Biblioteca de la Școala Românească, să bucure cât mai mulți copii.

 

 

Privacy Policy