Prima dimineaţă de primăvară

28 Feb 2013 by

De trei dimineţi încoace, mă trezesc în ciripit de păsări. Ieri la şase dimineaţa ningea cu fulgi mari, nu-mi aduc aminte să le fi auzit. Dar azi, la şase, pe ferestrele imense din faţa patului am văzut o lună uriaşă, plină, luminoasă… Mi-a luat câteva clipe să-mi dau seama că e luna şi nu vreun proiector din blocul vecin. Apoi le-am auzit. Păsările stau de vorbă, semn că vine, de data asta chiar vine primăvara. Apoi uşa de la camera Irinei a făcut POC şi copila a năvălit târându-şi ghiozdanul pe parchet ca pe un troller şi a zis

– Bună dimineaţaaaaa! E şase şi ciiiiinci.

– Lasă-mă, că sunt bolnavă.

– Oooo, biata mami, vrei să-ţi fac un ceai?

– Nu. Fă-mi o cafea!

– Bine!

Ah, opt ani am aşteptat momentul ăsta. Dar nu-mi permit să o las să facă mai mult decât faza 1 din cafeaua zilei (spală bine ibricul, pune apă până la 500 şi pe urmă pune-l la fiert). Pentru că e mare şi ştie să numere până la o mie, dar nu linguriţe de cafea şi de zahăr, la alea se încurcă mereu şi nu vreţi să ştiţi ce iese.

Mi-a adus un fluture şi mi l-a lăsat pe pernă. Şi m-a mângâiat pe frunte şi m-a căinat.

– Biata mama, sună-i şi zi-le că stai acasă, eşti bolnavă.

– E doar o răceală, drăguţo. Trece. Nu pot să lipsesc.

– Ce ai de făcut azi?

– Eh…

Azi testăm un loc de joacă proaspăt deschis la Bistro Jariştea. Astăzi ne întâlnim acolo cu cei de la OC Photography, să discutăm despre şedinţa foto “Love the dress” pe care o plănuim pentru aniversarea noastră de un an de la cununia religioasă. Astăzi îmi aştept colegii cu o cafea Mexico de la Florescu.  Astăzi cumpăr mărţişoare pentru fetele dragi din viaţa mea şi pentru femeile importante din viaţa soţului meu. Astăzi îmi reînoiesc abonamentul la sală. Astăzi nu am timp să fiu bolnavă.

50 de minute mai târziu aveam şi luna albă pe cer şi soarele aurind ferestrele de pe Mihai Bravu.

Am plecat cu ochelarii de soare pe nas. Când am ieşit din bloc, am avut o fracţiune de secundă de zgribulire. Aceeaşi zgribulire pe care o simţi când înfigi linguriţa într-un tort de la Agapitos, pe care-l bănuieşti spumos şi parfumat, dar el face parte din categoria congelate şi dacă nu-i dai timp să îşi revină, nu e deloc aerat şi delicat, e rece şi dulce şi cam atât. Aşa şi dimineaţa asta.

windIeri mi-am spălat rochia de mireasă şi am scos-o la vânt. I-am privit fluturarea şi am iubit-o încă o dată, de dragul poveştii frumoase care se ascunde în fiecare bucăţică din mătasea ei, în fiecare perlă minusculă cusută noaptea de Persida şi dimineaţa, pe ultima sută de metri, de Tracey,  în rombul puţin şui ce-i adună faldurile, în  tivul delicat al voalului.

E primăvară, vă zic eu.

Voi ce faceţi azi?

 

Related Posts

Share This

14 Comments

 1. E primavara si pe strada mea, cum tocmai am terminat de constat intr-un post. Ce curios ca am scris despre acelasi lucru:)

 2. Azi dimineata am vazut zilierii de la primarie debarcand din camioane pline cu arbusti ceva, gata de plantat 🙂 chiar vine primavara!

 3. Ne vedem la locul de joaca?

 4. Andra

  Aici, in Australia, vine toamna de maine. Nu mi-a placut niciodata sezonul rece (unul dintre motivele pentru care ne-am mutat aici), dar e pentru prima data cand ma bucur ca trece repede timpul, pentru ca asteptam bebe la iarna (august).

  • O, Andra, bucură-te de linişte! Toamnă frumoasă! Şi tata e in Australia în vacanţă acum, tocmai mi se plângea că un bilet la zoo e 48 de dolari.

   • Andra

    Spune-i tatalui tau sa caute la chioscurile de ziare din orice oras mare un ghid al orasului respectiv. In ultimele paginile ale ghidului va gasi sa decupeze zeci de taloane pentru astfel de vizite, cu reduceri serioase.

    Multumesc de urari 🙂

 5. Ma duc sa fac o poza la ghioceii din gradina! E soare si la mine, si e bucurie maxima, de doua sapt nu l-am mai vazut. Din pacate nu pot iesi din casa, din pricina unei probleme minore dar care nu-mi permite sa ma incalt, dar deschid geamurile larg, si inspir 🙂
  Bravo Irinei, e matinala! 🙂
  Multa sanatate si spor in toate!
  Abia astept pozele cu “Love the dress”!

 6. Multumesc:) Vin si pozele in numarul urmator. Happy springing:)!

 7. x

  Despre asta vorbeam si noi la birou, si ne bucuram de o zi asa frumoasa ! Am vazut totusi ca marti-miercuri se anunta iar -3, -4 grade 🙁 .. seara ce-i drept.

 8. mamabatranafarabraudelana

  crezi ca peste 6 ani iti face Lia cafeaua? 🙂

Privacy Policy