Prima răceala, plan de intervenție

21 Dec 2011 by

Sunt subiecte care nu mor niciodată. Ca de exemplu, ce facem când copilul mic are febră mare. Am mai scris despre asta. Din păcate, azi scriu iar. Nu s-a schimbat nimic. Datele sunt aceleași, doar copilul e altul decât de obicei și de data asta e ceva mai mic.

Dacă ați crezut că la al doilea copil veți fi mai relaxați prima oară când răcește, mai gândiți-vă o dată. Wrong. Nu e așa. Nu ești mai relaxat decât daca ți-ai luat Prozacul, Xanaxul sau altă pastilă de râs.

Domnișoara Lia a lipit două mânuțe foarte fierbinți aseara de pieptul meu. Îmi mai zisese Laur că i se pare cam caldă, am zis că o fi prea învelită, dar pe la 2 noaptea era clar că nu despre asta e vorba în propoziție.

Ca să nu vă plictisesc prea tare: se dă un bebeluș cu temperatura 38.8.

Pasul 1: Sunați pediatrul

Pasul 2: verificați data de expirare a tuturor medicamentelor pentru bebeluși pe care credeați că le aveți în casă.

Pasul 3: Se tratează cu o jumătate de tub de oscillo coccinum dimineața și seara, 2,5 ml sirop de nurofen/panadol alternativ la 4-6 sau 8 ore, în funcție de cât de disperați sunt părinții. Tot dimineața și seara se picăturește cu colargol în nasul curgător, vitamina C prelinsă 4 picături pe buze. In caz de peste 38 constant, supozitor cu paracetamol. În caz de peste 39 mult spre 40… o jumătate de supozitor cu novocalmin. Da, știu că în țările civilizate novocalminul e interzis. Dar eu trăiesc în România și sunt ok cu ce îmi zice pediatra mea.

Pasul 4. În caz de 40…șosete cu oțet (1 parte oțet, două părți apă), cearceafuri ude, scufundat în apă nu foarte rece, călâie.

Acum Lioara e bine. Mă aștept la un nou puseu de febră spre ora 20.

Sănătate tuturor. Și nu disperați. Trece.

Related Posts

Share This

12 Comments

 1. Aoleu, mi-ai amintit ca nu mai am Nurofen in casa si Eliza are talentul de a face febra numai noaptea. Cu sosetele cu otet, nu stiu ce sa zic, doctoritele la care am tot intrebat eu au zis ca e frectie la picior de lemn pt ca ele scad febra local si pe tine nu de la picioare te intereseaza sa scada febra. Dezbracat la piele, intredeschis geamul, baie in apa calduta, daca nu ai alta alternativa.

 2. Cris

  Sanatate multa!

 3. ceska777

  Of, copiii mici!Eu nici dupa 4 ani nu sunt mai relaxata. La 40,1 am crezut ca ametesc si eu……

 4. Insanatosire grabnica!

 5. Ramona

  mititica! stim cum e, dar asa este, trece!
  Multa sanatate! mie mi-au prins foarte bine sfaturile tale cand eram prea agitata ca sa gandesc limpede.

 6. Oof, imi pare rau de Lioara, este mai bine acum? Sa nu dai cu parul, dar eu nu sunt lamurita: astea sunt sfaturile pediatrei, ale tale sau ale familiei reunita cu pediatra? Ca undeva nu da bine la socoteala si daca nu-mi da mie, ar fi pacat sa nu le dea nici altora care nu stiu sa ocheasca o soseta dintr-un dulap cu medicamente. Sanatate!

  • Ah astea sunt sfaturile pediatrei reunite cu intelepciunea mea proprie dupa 7 ani de raceli cu irina. Ce nu pusca? Zi-mi, sa corectez.

Privacy Policy