Prinţesa şi Broscoiul sau… Un licurici iubea o stea

24 Mar 2010 by

Vă place jazzul? Dar desenele animate, vă plac? Dar Licuricii?

Dacă îndepliniţi toate cele trei condiţii, e clar că ultimul film de la Disney, “Prinţesa şi Broscoiul”, o să vă pice bine. Nu e povestea clasică, e puţin răsturnată. O fată oarecare pupă un prinţ scăpătat, transformat în broscoi de un vrăjitor voodoo si… ce credeţi că se întâmplă? Fata se transformă la rândul ei în broască. După o călătorie neaşteptată cu un mănunchi de baloane, cele două broaşte se trezesc singure, singurele, în codrul întunecat, înconjurate de crocodili fioroşi, berze şi alte animale mâncătoare de pui de baltă. Cu ajutorul unui aligator ce-şi dorea să fie om ca să cânte jazz şi al unui licurici creol îndrăgostit de o stea pe nume Evangeline, cele două broscuţe ajung la Mama Odie, vrăjitoarea cea bună, care îi va ajuta să redevină ce-au fost, ba mai mult decât atât. Câteva scene ţintite către părinţi, mai greu de priceput de către copii (îmi place mie să cred), cam neortodoxe, dar deloc scandaloase până la urmă, fac deliciul adulţilor.

Irinei i-au plăcut cel mai mult licuricii şi butoanele de pe mânerul fotoliului din sala de cinema VIP de la Cinema City. Lui Luca i-a plăcut ca Irinei. Un rând mai în spate erau Bogdana şi Chiţi, Mara şi Max şi Irina cea simplă cu Călin (sper că am reţinut bine numele cavalerului). Undeva în stânga, Cireaşa HotCity, care ne-a şi invitat… În dreapta, Magda, draga mea, care mă ştie din tinereţile furtunoase când făceam militărie cu câte 60 de studenţi la seminar. Nu s-a schimbat nimic de-atunci, aşa făceam şi cu ei, mi-a zis Magda, amuzându-se de încercările mele de a ţine două furtuni pe loc. Puţine alte feţe necunoscute m-au făcut să mă simt foarte bine. Ca şi cum aş fi fost acasă la o prietenă, comod aşezată pe un fotoliu destul de mare să ne încapă pe mine şi pe cei doi prunci ţinuţi fiecare pe câte un picior, plus floricelele şi sucurile. Acasă am plecat şi cu câte un afiş pe care văd eu unde-l pun.

A fost frumos, vă zic, în ciuda faptului că numai gura Irinei mele s-a auzit în timpul filmului, în ciuda floricelelor vărsate pe jos şi a sticlelor lăsate pe tomberonul de la ieşire, în ciuda tresăririlor involuntare ale Irinei celei mari, care de câte ori mă auzea strigând la fi-mea lua poziţie de drepţi (ok, exagerez)… A fost frumos şi abia aştept dvd-ul dublat în româneşte, tare vreau s-o aud pe Tamara Buciuceanu în rolul Mamei Odie…

De văzut, neapărat. La VIP Lounge dacă puteţi. De fapt, dacă puteţi, vedeţi orice film la VIP Lounge în Cinema City. Face.

Iaca şi trailer-ul, în caz că nu l-aţi văzut deja:

http://www.youtube.com/watch?v=M17c3WzheYw

Şi o featurette pentru părinţi. Şi o cronică serioasă, nu una de familie ca a mea, cu tot cu trailer pentru versiunea dublată în română.

Mâine povestim impresii de la lecţia deschisă.

PS: mai e nevoie să vă zic că mi-a plăcut de licurici?

LE: Pe drum spre grădi, Irina a spus: “Mami, eu nu am să mă căsătoresc cu un om bogat pentru banii lui ci pentru ca să fiu cu el.”

8 Comments

 1. Licuriciul a fost induiosator de simpatic! 🙂 (am vazut si noi filmul, acum vreo 2-3 sapt, pana si Anna l-a urmarit cu placere)

 2. mamabatranafarabraudelana

  Baietelul meu, in drum spre casa, dupa vizionare, dupa ce mi-a povestit cu lux de amanunte despre scaunul special si portocaliu in care a stat, m-a intrebat daca broscutele pot patina( ?) si cum a fost transformat in stana de piatra un vrajitor rau…( ce tare a fost!…) i-a placut. dar mie…. mie mi-a placut si faptul ca am fost in alta sala de cinema in acest timp si am ras cu hohote la un film cu Meryl Streep : “E tare complicat” . Multmim Ada!

 3. ady

  eu sunt pe langa subiect. oare pe blogul tau am citit despre un prieten care cauta ritter sport cu rom? daca da, am o punguta cu ciocolatele in cauza la dispozitie.

 4. ceska777

  O lectie de viata (indusa de Disney). Bravo Irina!

 5. ceska777

  Si va invidiez pentru mersul la cinema….Al meu e prea mic inca.

 6. Parerile pruncilor sunt cele mai bune cronici.
  E pe lista cu `must`. 🙂

Privacy Policy