Programare pentru începători

29 Mar 2016 by

Și-a venit și ziua când Irina s-a apucat de programare. Era inevitabil, astea-s vremurile. Cum a început totul?

Cu o zi liberă, un copil mic cu febră, un copil mare cu nervii specifici vârstei și cuvântul magic “Indigo”.

Indigo e un fel de Cărturești cu Starbucks. Cu multe, multe cărți și chestii faine păzite, dar și cu vreo patru rafturi de chilipiruri.

coding for beginnersE, pe unul din rafturile de chilipiruri am găsit această minunată carte numită Coding for beginners, apărută la Usborne. 24 de dolari am dat pe ea, am oftat când am ajuns la casă, dar Irina e absolut fascinată.

Când Laur a venit acasă, s-a uitat și el peste carte și peste ce lucrase Irina și a zis da, Scratch ăsta e foarte mișto, e și pentru Raspberry Pi (chestii de băieți, habar nu am despre ce e vorba, ceva cu microcomputere).coding at home

A ajuns cu cititul la pagina 70, ieri și-a petrecut toată după-amiaza săpând prin site-ul Scratch (găzduit de MIT, vă rog frumos!), azi a plecat cu cartea la școală și, înainte să iasă pe ușă, a cerut voie să mai încerce și după-masă să codeze chestii.

Ca să înțelegeți dimensiunea impactului, vă reamintesc că Irina e puștoaica aia care acu doi ani încă se contrazicea cu mine pe tema “Harry Potter există”, “zânele există”, “eu când mă fac mare, vreau să zbor”.

M-am gândit să vă arăt cuprinsul cărții (e posibil să fie cam simpluță pentru copiii de 11 ani care au mai făcut programare și înainte, dar Irina este o începătoare absolută.)

contents

 

Și iată și un exemplu de pagină din carte

page sample

 

Acum, dacă vi se pare interesantă cartea și v-o doriți, Mihaela – prietena mea care s-a întâlnit cu o parte din voi cei ce ați comandat Secretul Fulgilor de Nea – este distribuitor Usborne și ar putea să o comande.

Site-ul ei este acesta  și aici aveți toate detaliile despre cum puteți comanda.

Sper să vă fie de folos.

Mâine vă povestesc despre cum învață Lia să scrie, fără bastonașe și cerculețe.

 

 

 

 

2 Comments

  1. Cristina

    Cu scratch asta ne batem si noi capul la scoala, dar mie mi s-au parut suficiente tutorialele si explicatiile de pe site.
    https://scratch.mit.edu/projects/100527112/ – si asta e joaca Irisucăi, încă cu zâna măseluță în cap și ciorne pentru scrisoarea lui Mosu…

css.php
Privacy Policy