Reţeaua citostaticelor

5 Nov 2012 by

Azi am citit pe Hotnews un articol foarte fain semnat de Vlad Mixich. Se numeşte “Cum am devenit membru în reţeaua citostaticelor” şi este povestea impresionantă a patru români care aduc în ţară medicamente ce lipsesc de mai bine de doi ani, fără de care bolnavii de cancer nu au şanse de supravieţuire.

Cel mai tare m-a impresionat acest fragment:

“Nu fac chestia asta pentru mine. Dar exista acea mama care nu are bani sa-si plateasca o fiola de Bleomicin si care nici nu stie ce sa faca. Eu am pus mana pe telefon, am sunat in patru tari de jur imprejur si am aflat ceva. Mama aia din satul din Galati, ala care peste doua luni va fi plin de zapada si care n-are bani sa-si aduca copilul la Bucuresti pentru tratament, mama aia nu stie ce sa faca. Si chestia asta eu o fac pentru oameni ca ea. Ca eu, multumesc lui Dumnezeu, am cu ce sa-mi platesc tratamentul.”

Vă rog citiţi restul articolului aici şi dacă puteţi ajuta, ajutaţi. Reţeaua are un site unde vă puteţi înscrie voluntari. Aici.

Acum câteva luni, prietena mea căuta disperată citostatice pentru mama ei. Am încercat atunci s-o ajut şi n-am reuşit mare lucru. Dacă aş fi ştiut că există site-ul acestor oameni, poate aş fi avut mai mult succes. Aşa că e bine să se ştie că există persoane care aduc legal medicamentele lipsă, fără să perceapă comision, fără să aibă nici un fel de pretenţie financiară. Şi ei merită să fie menţionaţi chiar şi aşa, cu pseudonime, pentru că reprezintă speranţa pentru cei bolnavi. Există formulare de comandă a medicamentelor, ele sunt cumpărate din Austria sau Ungaria şi trimise în România prin voluntari.

Sper să înregistraţi această informaţie doar ca pe o informaţie în plus şi să nu fiţi niciodată în situaţia de a apela la reţeaua citostaticelor pentru vreunul din membrii familiei voastre. Spuneţi mai departe!
Rămâneţi sănătoşi!

Related Posts

Share This

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Dăruind vei dobândi - Rândurile lui Claudiu Constantin - [...] au nevoie, medicamente-lipsa.ro. Later edit: au mai scris despre subiect printreRânduri şi înJoacă [...]
  2. Probleme reale: Rețeaua citostaticelor are nevoie de voluntari noi | In joaca - [...] țineți minte povestea asta din noiembrie? Dacă nu se schimbă nimic în următoarele zile, Rețeaua citostaticelor va trebui [...]
Privacy Policy