Reţeta cafelei pe care o beau cele mai mari doamne ale României, servite la pat de către bărbaţii lor

12 Mar 2013 by

cafea“Se ia ibricul. Un ibric de aramă, neapărat. Se măsoară apa cu ceaşca din care se bea cafeaua. O ceaşcă, două, dacă e o cafea pentru două persoane. Domnul trebuie să o facă, doamna trebuie să o bea. Se pune apa la fiert. Dacă o beţi cu zahăr, se pune o linguriţă rasă de zahăr în apa rece. Dacă nu se bea cu zahăr, ci cu miere, atunci mierea se pune la sfârşit. Se pune apa la fiert. Când apa devine călduţă, călâie, ca de pâine, se pune cafeaua. Două linguriţe cu vârf pentru fiecare ceaşcă. Această ceaşcă de cafea nu trebuie să fie nici prea mică, nici prea mare, să aibă cam 50 de ml. Să nu fie o stacană. Când cafeaua fierbe, aşteptaţi să devină fiertura mai vârtoasă, dar nu neapărat să dea în clocot. Atunci se mai ia o linguriţă, cam jumătate de linguriţă de cafea şi se presară ca o ploaie, aşa cum ai pune zahăr pudră peste prăjitură. Acea jumătate de linguriţă dă aroma cafelei, nu mai fierbe. Se face un caimac extraordinar. Puneţi o linguriţă sau două de caimac în fiecare ceaşcă şi lăsaţi să fiarbă în continuare apa. Iese o cafea pe care o beau cele mai mari doamne ale României, servite la pat de către bărbaţii lor.”

Gheorghe Florescu, martie 2013, la Delicatese Florescu, interviu pentru Radio România Internaţional

 

8 Comments

 1. Mulţumesc! N-am ibric, trebuie să văd cum rezolv neapărat şi cât de repede. Şi (ca pentru amatori) după ce am aruncat cafeaua în ploaie mai las mult să fiarbă?

  Prevăd zile frumoase în duminici cu cafea la ibric 🙂

 2. oaki

  Si caimacul se toarna din lapte sau se formeaza din cafea?

 3. AnaZ

  Nu stiu daca se poate trimite pe mail link-ul catre aceasta postare. Sotul meu nu bea cafea, dar eu da… dar o fac singura. Deocamdata.

 4. anatati

  Ibricul se gaseste oare si online undeva? Al tau pare mai bun decat ce am vazut eu prin magazine…

Trackbacks/Pingbacks

 1. Importanța gesturilor mărunte | In joaca - [...] A venit pe urmă zâna de la Fairy’s corner și cât a băut dânsa o cafea făcută după rețeta…
Privacy Policy