Rețeta pentru o dimineață de duminică perfectă

9 Feb 2014 by

clatite

Totul a început cu o condițională. 

S-au trezit la 7.40.

Au rezistat până la 9. 

La 9 Lia a deschis ușa cu un bang puternic și a sărit în pat peste mine:

“Acuma ne faci clătite?”

Desigur, promisiunile trebuie să fie onorate. O cană de făină, două ouă, o cană și jumătate de lapte, 2 linguri de ulei, 2 lingurițe de zahăr, câțiva stropi de aromă de portocale. 

Am făcut 6 clătite care au dispărut ca prin farmec. Apoi, când nu mai rămăseseră decât câteva polonice de compoziție, am lăsat-o pe Irina să le prăjească. M-a dat afară din bucătărie. “Acum gătesc eu”, mi-a zis. 

Și-apoi, în vreme ce eu vorbeam cu Răzvan și Cristina despre vremurile când se întâmplau lucruri și nu orori și oamenii chiar scriau despre asta și scriau bine, am primit două clătite pe farfuriuță, cu șervețel, și cafea proaspătă, în ceașcă fumurie. 

Merită investiția. Durează cam 9 ani până începi să o recuperezi, dar măcar, într-o dimineață de februarie, primești clătite cu dulceață de vișine și cafea.

Bună dimineața! 

Related Posts

Share This

3 Comments

 1. LIV

  Ştiu că tu o să spui-poate- că nu e cazul cu acest post dar eu zâmbesc şi bocesc de-a binelea şi cu tot cu simţ de răspundere.
  Irina e o domnişoară grozavă! A meritat aşteptarea!

 2. Uau! Clatitele sunt chiar o chestie complicata! Felicitari Irina!
  Ce idee grozava! 😀
  Eu cred ca le spun prin viu grai, sa vedem daca merge (adica daca tin minte de seara pana dimineata), ca ar trebui sa mai astept un an pana invata sa citeasca 🙂 Sau le desenez 🙂
  Ma multumesc sa doarma macar pana la 8 in WE, gatitul (lor) mai asteapta 🙂

Privacy Policy