Roata Anotimpurilor

29 Aug 2011 by

Irina  știe foarte multe lucruri, unele care îi depășesc cu mult vârsta, altele pur și simplu năucitoare. Povestește cu ușurință despre univers, găuri negre, dinozauri, jive, vreo trei – patru compozitori și mașini vorbitoare. E un copil care a văzut multe, a experimentat multe, a fost în contact cu tot ce era la îndemână și chiar puțin peste limita noastră de confort.

Dar sunt și lucruri simple pe care nu le stăpânește, ceea ce poate fi de mare mirare, pentru un copil de șase ani și jumătate. Ca de exemplu, succesiunea lunilor anului. Nu ține minte și pace, ce vine după septembrie sau care sunt lunile primăverii.

La început i-am desenat. Am încercat să asociez o culoare cu un anotimp și apoi să scriu numele lunilor acelui anotimp cu acea culoare. Am încercat să-i asociez curgerea timpului cu aniversările din familie, cu sărbătorile și motivele de bucurie. N-a mers.

Am încercat să îi explic lui Laur că aș vrea să-mi facă o chestie cu trei cercuri care se rotesc independent și o ferestruică. În mintea mea era clar, dar ca un inginer ce nu sunt, am fost perfect incapabilă să îi spun cum vreau să fie.

În cele din urmă am recurs la google. Și am găsit pe site-ul didactic.ro roata anotimpurilor. Pe care am printat-o, am colorat-o cu atenție, am decupat-o, am lipit-o și în sfârșit am avut în mână obiectul pe care nu știam să-l descriu.

Iată-l:

 

Irina a fost mulțumită că în sfârșit poate pune mâna pe anotimpuri. Dacă vă este de folos, ne bucurăm.

O puteți descărca din secțiunea Jocoteca sau de pe site-ul didactic.ro . Mulțumesc.

Related Posts

Share This

3 Comments

  1. ioana

    Super!!!!Dar cu ceasul cum ramane,cum reusim sa-i invatam cat este ceasul?Maria a invatat succesiunea lunilor de la zanele din MariaMirabela,dar cu ceasul inca nu ne descurcam!
    Ma bucur ca nu ai luat pauza de scris,abia astept sa povestesti cum se pregateste Irina de scoala si cum o pregatesti tu pe ea,ce povesti si povetze ii mai spui….ma vor ajuta si pe mine si pe Maria foarte mult.

    • Cu ceasul e inca un mister si pentru mine. Pauza am luat-o, ca e buna din cand in cand, dar am avut drafturi pregatite. Daca gasesc o metoda cu ceasul, am sa povestesc. Despre pregatirile de scoala inca nu stiu cum ne vom descurca, Irina are uniforma si trebuie sa ii iau pantofi. Penar si ghiozdan are deja. Cu Dumnezeu inainte:)

  2. Cred că Irina este un spirit umanist. Roxi a mea în schimb, la 6 ani, reţine cu uşurinţă şi repetă tot felul de chestii abstracte – lunile anului, face adunări şi scăderi în minte, ceasul, fără sens aproape pentru neinginera de mine, însă nu le are cu poveştile, cu “gargara de umplutură”!

Privacy Policy