Rochițe de Paște

27 Mar 2016 by

egghunt2Mi-a rămas cumva întipărită în minte tradiția asta a unui rând nou de haine pentru Paște. Și de-aia încerc să le iau fetelor câte o rochiță nouă înainte de fiecare sărbătoare. Aș vrea să rămână cu gândul primenirii, chiar de nu vor ține posturi, chiar de nu vor face Curățenia de dinainte de Paște, chiar de poate nu se vor duce noaptea la Înviere, cum mergeam noi în copilărie.

Până anul trecut încă puteam să le iau aceeași rochiță, de anul ăsta însă… nu se mai pupă socoteala de acasă cu ce găsim prin târg. Trebuie să știți că în orașul meu, în magazinele în care îmi permit eu să fac cumpărături, dai cu tunul după ceva haine care să nu fie din poliester 100%. O prietenă ce trăiește în Franța mi-a explicat că nu e suficient bumbac pe lumea asta pentru cât de mulți suntem, așa că nu mă las, dar încet, încet, mă resemnez, încep să închid ochii când văd vâscoza și elastanul trecute pe etichetă și mă adaptez noilor condiții. Nu de alta, dar alternativă nu prea există.

egghunt3Cum anul ăsta catolicii sărbătoresc azi Învierea iar ortodocșii abia peste o lună, am hotărât că vom serba și noi de două ori, că suntem oameni veseli…

Fetele au fost ieri la vânătoare de ouă (de plastic, umplute cu bomboane, s-au întors cu vreo 20) și Istărbani a trecut și le-a lăsat la fiecare câte o rochiță și alte dulciuri, să fie, să se găsească.

Lia e încântată de rochii, ar dormi în rochii dacă se poate. Irina începe să se cam strâmbe, dar mumă-sa nu se impresionează de ochii dați peste cap. Pentru că – deja- cineva, nu spun cine, are impresii.

Că e prea scundă, că e prea grasă, că are picioarele nu știu cum…

Și aceste impresii trebuie demontate senzație cu senzație.

Ce cale mai bună decât “uite, mămicule, dovada, privește-te în poză!”.

Așadar, doamnelor, domnilor, colecția Rochițe de Paște 2016.

iepuritala oglinda

 

Spre nefericirea mea, Miss poartă 37 la picior. Cât mumă-sa adică. Deja și-a revendicat o pereche de ghete de primăvară. Și rochia din poză e mărimea pentru 14 ani și mi se pare uuuun pic cam scurtuță. Oi fi eu de modă veche.

Eh. Să ne trăiască, să ne bucure, să fie bine și frumos.

Pentru toți prietenii mei catolici: Hristos a Înviat!

Azi a fost prima zi cu adevărat de primăvară de anul ăsta. Semn bun.

Rochiile de anul trecut pot fi admirate aici.

 

Related Posts

Tags

Share This

3 Comments

  1. Sunt minunate! Sărbători cu tihnă!

  2. sa le poarte cu drag!
    (ce bine imi pare ca mai sunt ca mine)

  3. mihaela

    Sunt minunate și fetițele și rochițele !!! Să vă trăiască !

Privacy Policy